Calzone med lufttorkad skinka
40min
8
Lätt
Ingredienser
- 4 pizzadeg djupfryst
- 124 g riven mozzarellaost
- 1 dl olivolja
- 1.5 tsk fingersalt
- 0.5 dl vetemjöl
- 2 tomat
- 65 g färsk babyspenat
- 2 pkt Snellman Finländsk lufttorkad skinka 80 g
Instruktioner
Skär mozzarellan i tunna skivor. Skiva också tomterna och skölj spenaten.
Halvera pizzabollarna och forma till pizzabotten (diameter ca. 18 cm). Strimla cirka 2 tsk olja på samtliga plättar. Placera två mozzarellaskivor på den ena halvan av degen och vik ihop till en halvmåne, dvs. en calzone. Toppa med 2 tsk olja och en nypa flingsalt på varje calzone.
Grädda: I pizzaugn handlar det om 1–2 minuter på 450 grader, i airfryer om 10 minuter på 180 grader och i hederlig ugn om 12 minuter på 220 grader.
Låt svalna en stund efter gräddningen, öppna upp dina calzonen och full med tre tomatskivor, en handfull med spenatblad och tre skivor lufttorkad skinka från Herr Snellman.
Stäng din calzone, ät och njut!
Tips
Vieläkin italailaisemman saat calzoneista lisäämällä väliin vielä tuoretta basilikaa ja purkillisen burrata-juustoa tai buffalomozzarelaa.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 140 g | |
---|---|---|
Energi | 1168 kJ / 279 kcal | 1635 kJ / 391 kcal |
Fett | 14.6 g | 20.4 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 5 g |
Kolhydrat | 24.9 g | 34.9 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 2 g |
Protein | 10 g | 15 g |
Fiber | 2.2 g | 3.1 g |
Salt | 1.8 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.