Canarie potatis och Mojo Rojo -sås
6
30min total tid
Medel
Ingredienser
Canarie potatis och Mojo Rojo -sås
- 1 kg potatis
- 1 l vatten
- 100 g salt
Mojo Rojo-sås
- 1 röd paprika
- 1 röd chili
- 1 rostat bröd
- 2 vitlökslyftor
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamico
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
Instruktioner
Potatis
Skölj potatisen. Sätt dem i en kastrull och häll på salt, tillsätt vatten så att potatisen är täckt.
Koka till potatisen är klar. Häll bort nästan allt vatten och lyft kastrullen tillbaka på spisen.
Ånga bort resten av vattnet genom att skaka om kastrullen emellan. När potatisen är helt torr, är de klara. Servera med Mojo Rojo -sås.
Mojo Rojo -sås
Skär paprikan och chilin i bitar (ta bort fröna). Skala vitlöken. Sätt alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät sås.
Avnjut tillsammans med Canarie potatis och kött.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 230 kJ / 55 kcal | 806 kJ / 192 kcal |
Fett | 2.1 g | 7.2 g |
- varav mättat fett | 0.3 g | 1 g |
Kolhydrat | 7.8 g | 27.4 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 4.6 g |
Protein | 1 g | 3 g |
Fiber | 0.6 g | 2 g |
Salt | 1.2 g | 4.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.