Hoppa till innehållet
Canarie potatis och Mojo Rojo -sås

Canarie potatis och Mojo Rojo -sås

30min

6

Medel

Saltkokt potatis passar väl som förrätt eller till korv och biffar som tilltugg.

Ingredienser

Canarie potatis och Mojo Rojo -sås
  • 1 kg potatis
  • 1 l vatten
  • 100 g salt
Mojo Rojo-sås
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chili
  • 1 rostat bröd
  • 2 vitlökslyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamico
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

Potatis
  1. Skölj potatisen. Sätt dem i en kastrull och häll på salt, tillsätt vatten så att potatisen är täckt.
  2. Koka till potatisen är klar. Häll bort nästan allt vatten och lyft kastrullen tillbaka på spisen.
  3. Ånga bort resten av vattnet genom att skaka om kastrullen emellan. När potatisen är helt torr, är de klara. Servera med Mojo Rojo -sås.
Mojo Rojo -sås
  1. Skär paprikan och chilin i bitar (ta bort fröna). Skala vitlöken. Sätt alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät sås.
  2. Avnjut tillsammans med Canarie potatis och kött.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 230 kJ / 55 kcal 806 kJ / 192 kcal
Fett 2.1 g 7.2 g
- varav mättat fett 0.3 g 1 g
Kolhydrat 7.8 g 27.4 g
- varav sockerarter 1.3 g 4.6 g
Protein 1 g 3 g
Fiber 0.6 g 2 g
Salt 1.2 g 4.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Saltkokt potatis passar väl som förrätt eller till korv och biffar som tilltugg.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan