
Canarie potatis och Mojo Rojo -sås
30min
6
Medel
Saltkokt potatis passar väl som förrätt eller till korv och biffar som tilltugg.
Ingredienser
Canarie potatis och Mojo Rojo -sås
- 1 kg potatis
- 1 l vatten
- 100 g salt
Mojo Rojo-sås
- 1 röd paprika
- 1 röd chili
- 1 rostat bröd
- 2 vitlökslyftor
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamico
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
Instruktioner
Potatis
- Skölj potatisen. Sätt dem i en kastrull och häll på salt, tillsätt vatten så att potatisen är täckt.
- Koka till potatisen är klar. Häll bort nästan allt vatten och lyft kastrullen tillbaka på spisen.
- Ånga bort resten av vattnet genom att skaka om kastrullen emellan. När potatisen är helt torr, är de klara. Servera med Mojo Rojo -sås.
Mojo Rojo -sås
- Skär paprikan och chilin i bitar (ta bort fröna). Skala vitlöken. Sätt alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät sås.
- Avnjut tillsammans med Canarie potatis och kött.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 230 kJ / 55 kcal | 806 kJ / 192 kcal |
Fett | 2.1 g | 7.2 g |
- varav mättat fett | 0.3 g | 1 g |
Kolhydrat | 7.8 g | 27.4 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 4.6 g |
Protein | 1 g | 3 g |
Fiber | 0.6 g | 2 g |
Salt | 1.2 g | 4.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Saltkokt potatis passar väl som förrätt eller till korv och biffar som tilltugg.