Chipotle-och chorizokorvröra
4
1h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Chipotle- och chorizokorvröra
- 200 g svart böna
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 pkt Snellman All Natural Salsiccia grillkorv 230 g
- 1 msk olivolja
- 2 selleri
- 4 rödlök
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 dl fruktig ale
- 1 grön paprika
- 0.5 tsk havssalt
- 0.5 tsk svartpeppar
Till servering
- 4 skivor rågbröd
- 10 g timjan
Instruktioner
Blötlägg de svarta bönorna över natten och skölj dem sedan. Koka bönorna i saltvatten i 40 minuter
Skär upp stjälksellerin och halvera rödlöken
Hetta upp oljan i en gryta och stek grönsakerna i 10 minuter. Strö över rökt paprikapulver. Tillsätt sedan bönor och öl
Låt blandningen sjuda i 5 minuter, sätt sedan på locket och låt sjuda i 5 minuter till
Tärna paprikan och blanda ner bitarna i röran tillsammans med de halverade korvarna
Sätt locket på igen och låt röran sjuda i ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
Servera röran på varma rågbröd och garnera med färsk timjan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 695 kJ / 167 kcal | 2225 kJ / 535 kcal |
Fett | 11.2 g | 35.7 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 11.9 g |
Kolhydrat | 7.8 g | 24.9 g |
- varav sockerarter | 1.9 g | 6.1 g |
Protein | 8 g | 24 g |
Fiber | 3.3 g | 10.6 g |
Salt | 1.1 g | 3.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.