Chipotle- och chorizokorvröra

Chipotle- och chorizokorvröra

Detta recept från Keittotaiteilua bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

4

Ingredienser

  • 200 g svarta bönor
  • 1 pkt All Natural Chorizo
  • 1 pkt Chipotle
  • 1 msk olivolja
  • 2 selleristjälkar
  • 5 små rödlökar
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 dl fruktig ale
  • 1 grön paprika
  • havssalt och peppar
Till servering:
  • rågbröd
  • timjan

Chipotle- och chorizokorvröra — Gör så här

  1. Blötlägg de svarta bönorna över natten och skölj dem sedan. Koka bönorna i saltvatten i 40 minuter
  2. Skär upp stjälksellerin och halvera rödlöken
  3. Hetta upp oljan i en gryta och stek grönsakerna i 10 minuter. Strö över rökt paprikapulver. Tillsätt sedan bönor och öl
  4. Låt blandningen sjuda i 5 minuter, sätt sedan på locket och låt sjuda i 5 minuter till
  5. Tärna paprikan och blanda ner bitarna i röran tillsammans med de halverade korvarna
  6. Sätt locket på igen och låt röran sjuda i ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
  7. Servera röran på varma rågbröd och garnera med färsk timjan.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer