Chorizo bolognese pasta
4
40min total tid
Lätt
Ingredienser
Chorizo bolognese pasta
- 2 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 msk olivolja
- 2 rosmarinkvistar
- 0.5 tsk torkad chili
- 2 vitlökslyftor
- 0.5 tsk havssalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 125 ml biodynamiskt rödvin
- 400 g tomatkross
- 1 msk rörsocker
- 400 g tagliatelle pasta
- vatten
- 250 g paket (á 125g) buffalomozzarella
Instruktioner
Skär ett snitt i chorizon och ta bort skalet. Mosa chorizon med en gaffel. Värm upp olivolja på en stekpanna och stek rosmarin i oljan 3-5 minuter. Ta bort rosmarinen och lägg åt sidan på ett papper och torka.
Lägg till den finhackade chilin och vitlöken på stekpannan i den rosmarinsmaksatta oljan. Tillsätt vinet, koka upp och tillsätt tomatkross och socker. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca. 10 minuter.
Servera chorizobolognesesåsen med kokt pasta, mozzarella och med rosmarinen, som stekts i olja.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 786 kJ / 188 kcal | 3931 kJ / 940 kcal |
Fett | 9.8 g | 49 g |
- varav mättat fett | 4 g | 20.2 g |
Kolhydrat | 16.4 g | 82.2 g |
- varav sockerarter | 2.4 g | 11.8 g |
Protein | 8 g | 42 g |
Fiber | 1.1 g | 5.3 g |
Salt | 0.7 g | 3.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.