Chorizo-paprikor
55min (varav 20min aktiv)
2
Lätt
Ingredienser
- 2 gul paprika
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 2 champinjon
- 1 tsk olja
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl grädde
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 0.5 tsk timjan
- 2 dl riven ost
Instruktioner
Halvera paprikorna på längden, ta bort skaftet och fröna. Skölj paprikorna i kallt vatten
Hacka löken och de färska champinjonerna. Halvera först de korvarna på längden och skär sedan halvorna i mindre bitar
Stek den hackade svampen tills vätskan från svampen avdunstat. Tillsätt en skvätt olja, den hackade löken, vitlök och den skivade korven. Stek i några minuter tills löken är gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar
Strö vetemjöl på svamp-korvblandningen. Blanda och tillsätt grädde. Låt sjuda några minuter. Tillsätt timjan
Lägg paprikahalvorna i en oljad ugnsform. Sätt korv-svampröran på paprikorna och strö på riejält med riven ost
Grädda paprikorna i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, eller tills de är passligt mjuka.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 936 kJ / 226 kcal | 3275 kJ / 790 kcal |
Fett | 17.6 g | 61.6 g |
- varav mättat fett | 7.2 g | 25.1 g |
Kolhydrat | 5.2 g | 18.3 g |
- varav sockerarter | 3.8 g | 13.2 g |
Protein | 10 g | 35 g |
Fiber | 1.4 g | 5 g |
Salt | 1 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.