Hoppa till innehållet
Chorizo-paprikor

Chorizo-paprikor

All Natural Chorizo grillkorv 230 g

55min (varav 20min aktiv)

2

Lätt

Detta recept från Kääpiölinna bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Ingredienser

Instruktioner

Halvera paprikorna på längden, ta bort skaftet och fröna. Skölj paprikorna i kallt vatten

Hacka löken och de färska champinjonerna. Halvera först de korvarna på längden och skär sedan halvorna i mindre bitar

Stek den hackade svampen tills vätskan från svampen avdunstat. Tillsätt en skvätt olja, den hackade löken, vitlök och den skivade korven. Stek i några minuter tills löken är gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar

Strö vetemjöl på svamp-korvblandningen. Blanda och tillsätt grädde. Låt sjuda några minuter. Tillsätt timjan

Lägg paprikahalvorna i en oljad ugnsform. Sätt korv-svampröran på paprikorna och strö på riejält med riven ost

Grädda paprikorna i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, eller tills de är passligt mjuka.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 936 kJ / 226 kcal 3275 kJ / 790 kcal
Fett 17.6 g 61.6 g
- varav mättat fett 7.2 g 25.1 g
Kolhydrat 5.2 g 18.3 g
- varav sockerarter 3.8 g 13.2 g
Protein 10 g 35 g
Fiber 1.4 g 5 g
Salt 1 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan