Hoppa till innehållet
Chorizomelett i ugn

Chorizomelett i ugn

Chorizo salami 100 g

40min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

Dyk ner i Medelhavets smakvärld med denna läckra chorizo-omelett. Med Snellmans inhemska Chorizo-salami, färska Pimientos de Padrón-paprikor och het röd chili skapar bygger du upp en saftig och smakrik frukost eller lunch som känns som en stråle solsken på tallriken.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Chorizo salami 100 g
  • 100 g Pimientos de Padrón paprika
  • 0.5 röd chili
  • 1 rödlök (liten)
  • 8 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olja för stekning

Instruktioner

Värm upp ugnen till 200 grader.

Bryn hela eller halverade Pimientos de Padrón-paprikan i panna med en liten skvätt olja.

Tärna salamin, finhacka chilin samt skala och strimla rödlöken. Rör ihop allt med ägg, grädde, riven ost, salt och peppar. Häll blandningen i en ugnsform med bakplåtspapper i.

Stek i ugnen tills den börjar vara ungefär till hälften fast. Lägg nu i dina paprikor på ytan och stek klart. Hela tiden det tar för omeletten att bli klar är ca. 20 minuter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 175 g
Energi 886 kJ / 213 kcal 1551 kJ / 373 kcal
Fett 16.3 g 28.4 g
- varav mättat fett 6.1 g 10.7 g
Kolhydrat 2.3 g 4 g
- varav sockerarter 1.6 g 2.7 g
Protein 15 g 26 g
Fiber 0.5 g 0.9 g
Salt 1.2 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan