Chorizomelett i ugn
40min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Chorizo salami 100 g
- 100 g Pimientos de Padrón paprika
- 0.5 röd chili
- 1 rödlök (liten)
- 8 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1.5 dl riven ost
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1 msk olja för stekning
Instruktioner
Värm upp ugnen till 200 grader.
Bryn hela eller halverade Pimientos de Padrón-paprikan i panna med en liten skvätt olja.
Tärna salamin, finhacka chilin samt skala och strimla rödlöken. Rör ihop allt med ägg, grädde, riven ost, salt och peppar. Häll blandningen i en ugnsform med bakplåtspapper i.
Stek i ugnen tills den börjar vara ungefär till hälften fast. Lägg nu i dina paprikor på ytan och stek klart. Hela tiden det tar för omeletten att bli klar är ca. 20 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 175 g | |
---|---|---|
Energi | 886 kJ / 213 kcal | 1551 kJ / 373 kcal |
Fett | 16.3 g | 28.4 g |
- varav mättat fett | 6.1 g | 10.7 g |
Kolhydrat | 2.3 g | 4 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 2.7 g |
Protein | 15 g | 26 g |
Fiber | 0.5 g | 0.9 g |
Salt | 1.2 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.