Siirry sisältöön
Salami-uunimunakas

Salami-uunimunakas

Chorizo salami 100 g

40min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Sukella Välimeren makumaailmaan tämän herkullisen chorizomunakkaan kera. Snellmanin Chorizo salamit, tuoreet Pimientos de Padrón -paprikat ja tulinen punainen chili luovat mehevän ja maistuvan aamupalan tai lounaan, joka tuntuu auringonpaisteelta lautasella.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Chorizo salami 100 g
  • 100 g Pimientos de Padrón paprikoita
  • 0.5 kpl punaista chiliä
  • 1 kpl pientä punasipulia
  • 8 kpl kananmunaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1.5 dl juustoraastetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl öljyä paistamiseen

Ohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Ruskista kokonaiset tai halkaistut Pimientos de Padrón -paprikat pannulla pienessä määrässä öljyä.

Kuutioi salamit, hienonna chili sekä kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita niiden joukkoon kananmunat, kerma, juustoraaste, suola ja mustapippuri. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Paista munakasta uunissa, kunnes se on puoliksi hyytynyt. Lisää tämän jälkeen ruskistetut paprikat munakkaan pinnalle ja kypsennä se loppuun. Munakkaan kypsennysaika kokonaisuudessaan on noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 175 g
Energia 886 kJ / 213 kcal 1551 kJ / 373 kcal
Rasva 16.3 g 28.4 g
- josta tyydyttynyttä 6.1 g 10.7 g
Hiilihydraatit 2.3 g 4 g
- josta sokereita 1.6 g 2.7 g
Proteiini 15 g 26 g
Ravintokuitu 0.5 g 0.9 g
Suola 1.2 g 2.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle