Chorizosoppa med bönor
30min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 300 g palsternacka
- 200 g morötter
- 1 stor lök
- 3 vitlökslyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 2 lagerblad
- 3 kryddpeppar
- 1 msk olja
- 8 dl vatten
- 1 burk vita bönor i saltlag (à 380 / 230 g)
- 100 g bladkål
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
Instruktioner
Skala och hacka palsternacka, morötter och lök. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull.
Hacka vitlöken. Blanda vitlök och tomatpuré med grönsakerna och fräs ännu några minuter. Tillsätt kryddorna och vattnet och låt puttra på låg värme under lock i 15 minuter.
Skär Snellman All Natural chorizo i bitar och bryn i en panna.
Ta bort bladstjälkarna från grönkålen och riv i mindre bitar. Låt rinna av och skölj bönorna. Tillsätt grönkål och bönor i soppan och koka ytterligare 3–5 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 329 kJ / 79 kcal | 1481 kJ / 356 kcal |
Fett | 4.5 g | 20.4 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 6.1 g |
Kolhydrat | 4.8 g | 21.6 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 11.2 g |
Protein | 3 g | 15 g |
Fiber | 2.9 g | 13.1 g |
Salt | 0.7 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.