Siirry sisältöön
Chorizo-papukeitto

Chorizo-papukeitto

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

30min (josta aktiivista 15min)

4

Helppo

Sopivan mausteinen, pähkinäisen palsternakan ja lehtikaalin ryydittämä chorizo-papukeitto on herkullinen vaihtoehto perinteiselle nakkikeitolle. Valkoiset pavut tuovat tähän keittoon mukavasti ruokaisuutta ja sopivat erinomaisesti Snellmanin karkearakenteisen All Natural Chorizo grillimakkaran kanssa. Suussa sulava soppa maistuu koko perheelle ja on kaiken lisäksi edullinen. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

  • 300 g palsternakkaa
  • 200 g porkkanaa
  • 1 kpl isoa sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 3 kpl maustepippuria
  • 1 rkl öljyä
  • 8 dl vettä
  • 1 kpl tölkki valkoisia papuja suolalimessä (à 380 / 230 g)
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

Ohje

Kuori ja paloittele palsternakat, porkkanat ja sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa.

Hienonna valkosipulit. Lisää kasvisten sekaan valkosipuli ja tomaattipyree, kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon mausteet ja vesi. Anna porista hiljaisella lämmöllä, kannen alla 15 minuuttia.

Paloittele Snellman All Natural chorizo grillimakkarat ja ruskista pannulla.

Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi pienempiin paloihin. Valuta ja huuhtele valkopavut. Lisää keittoon lehtikaali ja pavut, keitä vielä noin 3–5 minuuttia.

Lisää lopuksi paistetut makkarat ja tarjoile.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 329 kJ / 79 kcal 1481 kJ / 356 kcal
Rasva 4.5 g 20.4 g
- josta tyydyttynyttä 1.4 g 6.1 g
Hiilihydraatit 4.8 g 21.6 g
- josta sokereita 2.5 g 11.2 g
Proteiini 3 g 15 g
Ravintokuitu 2.9 g 13.1 g
Suola 0.7 g 3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle