Chorizo-papukeitto
30min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
- 300 g palsternakkaa
- 200 g porkkanaa
- 1 kpl isoa sipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl suolaa
- 2 kpl laakerinlehteä
- 3 kpl maustepippuria
- 1 rkl öljyä
- 8 dl vettä
- 1 kpl tölkki valkoisia papuja suolalimessä (à 380 / 230 g)
- 100 g lehtikaalia
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
Ohje
Kuori ja paloittele palsternakat, porkkanat ja sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa.
Hienonna valkosipulit. Lisää kasvisten sekaan valkosipuli ja tomaattipyree, kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon mausteet ja vesi. Anna porista hiljaisella lämmöllä, kannen alla 15 minuuttia.
Paloittele Snellman All Natural chorizo grillimakkarat ja ruskista pannulla.
Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi pienempiin paloihin. Valuta ja huuhtele valkopavut. Lisää keittoon lehtikaali ja pavut, keitä vielä noin 3–5 minuuttia.
Lisää lopuksi paistetut makkarat ja tarjoile.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 329 kJ / 79 kcal | 1481 kJ / 356 kcal |
Rasva | 4.5 g | 20.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 6.1 g |
Hiilihydraatit | 4.8 g | 21.6 g |
- josta sokereita | 2.5 g | 11.2 g |
Proteiini | 3 g | 15 g |
Ravintokuitu | 2.9 g | 13.1 g |
Suola | 0.7 g | 3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.