Cobbsallad med rostad kyckling
4
20min tillagningstid + 20min total tid
Lätt
Ingredienser
Cobbsallad
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 ägg
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn 180 g
- 75 g blåmögelost
- 1 miniplommontomater
- 2 avocado
- 0.5 dl hackad gräslök
Sås
- 1 dl majonnäs
- 0.5 dl turkisk yoghurt
- 1 msk äppelvinäger
- 0.5 tsk salt
- 0.25 tsk svartpeppar
Instruktioner
Stek baconskivorna knapriga på en stekplatta av gjutjärn. Lägg de stekta baconskivorna på hushållspapper och låt rinna av.
Koka äggen och skär varje ägg i 4-6 bitar.
Skär baconskivorna i mindre bitar och kycklingflarnen i mindre skivor. Lägg dem på ett serveringsfat tillsammans med äggskivor, halverade plommontomater, skivad blåmögelost samt skalad och skivad avokado.
Blanda ingredienserna till dressingen och droppa över salladen. Avsluta med hackad gräslök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 822 kJ / 198 kcal | 2054 kJ / 496 kcal |
Fett | 16.4 g | 41.1 g |
- varav mättat fett | 4.5 g | 11.2 g |
Kolhydrat | 1.7 g | 4.2 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 3.7 g |
Protein | 11 g | 27 g |
Fiber | 1.7 g | 4.3 g |
Salt | 1.4 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.