Coleslaw

Coleslaw 1

Coleslaw, alltså amerikansk kålsallad, är ett av de mest traditionella tillbehören till grillmat.
Den saftiga och fräscha smaken i denna sallad passar utmärkt till grillade biffar och ribs. Coleslaw smakar bäst när den tillreds dagen innan. Testa vårt goda recept!

4

Ingredienser

  • 500 g kål
  • 2 morötter
  • en bit ingefära
  • 1 dl majonäs
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Coleslaw — Gör så här

  1. Riv kålen och moroten. Skala och riv ingefäran.
  2. Blanda kålen med salt och socker, knåda en stund så kålen blir mjuk. (Du kan alternativt hälla kokande vatten på den rivna kålen och knåda ut vattnet. Låt rinna av väl, så blir kålen mjukare).
  3. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om.
  4. Låt stå i kylen i några timmar, gärna till följande dag.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept