Hoppa till innehållet
Coleslaw

Coleslaw

30min

4

Lätt

Coleslaw, alltså amerikansk kålsallad, är ett av de mest traditionella tillbehören till grillmat. Den saftiga och fräscha smaken i denna sallad passar utmärkt till grillade biffar och ribs. Coleslaw smakar bäst när den tillreds dagen innan. Testa vårt goda recept!

Ingredienser

Coleslaw
  • 500 g kål
  • 2 morötter
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl turkisk yoghurt (lätt, 3,5%)
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  1. Riv kålen och moroten. Skala och riv ingefäran.

  2. Blanda kålen med salt och socker, knåda en stund så kålen blir mjuk. (Du kan alternativt hälla kokande vatten på den rivna kålen och knåda ut vattnet. Låt rinna av väl, så blir kålen mjukare).

  3. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om.

  4. Låt stå i kylen i några timmar, gärna till följande dag.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 220 g
Energi 511 kJ / 123 kcal 1124 kJ / 271 kcal
Fett 10.3 g 22.6 g
- varav mättat fett 1.1 g 2.5 g
Kolhydrat 5.2 g 11.3 g
- varav sockerarter 4.6 g 10.2 g
Protein 2 g 5 g
Fiber 1.7 g 3.8 g
Salt 0.8 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Coleslaw, alltså amerikansk kålsallad, är ett av de mest traditionella tillbehören till grillmat. Den saftiga och fräscha smaken i denna sallad passar utmärkt till grillade biffar och ribs. Coleslaw smakar bäst när den tillreds dagen innan. Testa vårt goda recept!

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan