Crunch Wrap
Malet kött av nöt 10 % 400 g15min
4
Lätt
Ingredienser
Crunch wrap
- 400 g Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
- 2 tsk olja
- 5 soft tortilla
- 28 g tacokrydda
- 1 dl vatten
- 40 g nachos
- 2 dl ostsås
- 2 tomat
- 0.5 blad isssallad
- 100 g Monterey Jack ost
- 1 lime
- 1 msk färsk koriander, hackad
Instruktioner
-
Bryn malet kött i en skvätt olja. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt sjuda en stund.
-
Gör kuber av dina tomater och lösgör fyra stora salladsblad. Sprid ut fyra tortillaskal på ett skärbräde.
-
Placera en hög med kött i mitten av varje tortilla, koriander tillsätter du om du så vill. Sprid nachos övers, toppa med ostsås, tomatkuber, ett salladsblad och sist en skiva ost.
-
Skär en tortilla i fyra delar och placera ovanför osten. Vik ihop kanterna och vänd din wrap upp och ned med fogen nedåt.
-
Stek paketet i stekpanna med lite olja i 1-2 minuter per sida, medeltemperatur.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 300 g | |
|---|---|---|
| Energi | 913 kJ / 219 kcal | 2740 kJ / 656 kcal |
| Fett | 13 g | 39 g |
| - varav mättat fett | 6.6 g | 19.8 g |
| Kolhydrat | 10.1 g | 30.2 g |
| - varav sockerarter | 0.9 g | 2.7 g |
| Protein | 15 g | 44 g |
| Fiber | 0.9 g | 2.8 g |
| Salt | 0.6 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
