Dippbricka 2.0
45min
4
Lätt
Ingredienser
Baconrababer
- 4 rabarberstjälkar
- 1 msk socker
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
Fyllda tomater
- 100 g blåmögelost
- 4 tomat
- 0.5 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
Baconsicoria
- 4 cikoria
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
Yoghurt dipp
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk honung
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Basilikadipp
- 0.5 kruka basilika
- 0.5 dl olja
- 0.5 saft från en citron
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk socker
Instruktioner
Dipper
Tillred dipperna först. Mät ingredienserna till yoghurtdippen i en skål och blanda tills den är slät. Säll i kylskåpet. Sätt basilikabladen i en blender och mät i resten av ingredienserna. Kör blendern på full effekt till en slät sås. Ställ även denna i kylskåpet.
Baconrabarber
Skär rabarber stjälkarna i ca 15 cm långa bitar. Halvera dem ännu på längden ifall de är tjocka. Skala det yttre skalet med en kniv. Strö lite socker på rabarbern och linda in stängerna i bacon.
Fyllda tomater
Skär hatten av tomaterna och sätt dem till sidan. Gröp ur tomaterna och fylld dem med blåmögelost. Sätt hatten tillbaka och linda en skiva bacon runt varje tomat.
Baconcikoria
Ta bort hängiga blad från cikorian. Skär på längden i fyra delar, lämna kvar botten så hålls bitarna ihop. Linda bacon runt varje bit.
Grillning av grönsakerna
Grilla grönsakerna ca 3-4 minuter per sida. Du kan också rosta dem i ugnen, 225°C i ca 10-15 minuter. Servera grönsakerna med dipp eller som tilltugg till övriga grilldelikatesser.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 568 kJ / 137 kcal | 2841 kJ / 684 kcal |
Fett | 10.2 g | 51.2 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 16.3 g |
Kolhydrat | 5.9 g | 29.4 g |
- varav sockerarter | 5.7 g | 28.5 g |
Protein | 5 g | 25 g |
Fiber | 1.6 g | 8.2 g |
Salt | 0.9 g | 4.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.