Hoppa till innehållet
Dippbricka 2.0

Dippbricka 2.0

Riktig bacon 150 g

45min

4

Lätt

Här kommer sommarens häftigaste dippbricka. Linda in säsongens grönsaker i Snellmans Riktig bacon, rosta i ugnen eller grilla, rör ihop en fräsch yoghurt- och basilikasås. Testa tex rabarber, cikoria eller varför inte tomater fyllda med blåmögelost. Dippa sommaren! Detta recept är framtaget i samarbete med Satokausi.fi.

Ingredienser

Baconrababer
Fyllda tomater
Baconsicoria
Yoghurt dipp
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk honung
  • 1 några nypor salt
  • 1 svartpeppar
Basilikadipp
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 dl olja
  • 0.5 saft från en citron
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk socker

Instruktioner

Dipper

Tillred dipperna först. Mät ingredienserna till yoghurtdippen i en skål och blanda tills den är slät. Säll i kylskåpet. Sätt basilikabladen i en blender och mät i resten av ingredienserna. Kör blendern på full effekt till en slät sås. Ställ även denna i kylskåpet.

Baconrabarber

Skär rabarber stjälkarna i ca 15 cm långa bitar. Halvera dem ännu på längden ifall de är tjocka. Skala det yttre skalet med en kniv. Strö lite socker på rabarbern och linda in stängerna i bacon.

Fyllda tomater

Skär hatten av tomaterna och sätt dem till sidan. Gröp ur tomaterna och fylld dem med blåmögelost. Sätt hatten tillbaka och linda en skiva bacon runt varje tomat.

Baconcikoria

Ta bort hängiga blad från cikorian. Skär på längden i fyra delar, lämna kvar botten så hålls bitarna ihop. Linda bacon runt varje bit.

Grillning av grönsakerna

Grilla grönsakerna ca 3-4 minuter per sida. Du kan också rosta dem i ugnen, 225°C i ca 10-15 minuter. Servera grönsakerna med dipp eller som tilltugg till övriga grilldelikatesser.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 568 kJ / 137 kcal 2841 kJ / 684 kcal
Fett 10.2 g 51.2 g
- varav mättat fett 3.3 g 16.3 g
Kolhydrat 5.9 g 29.4 g
- varav sockerarter 5.7 g 28.5 g
Protein 5 g 25 g
Fiber 1.6 g 8.2 g
Salt 0.9 g 4.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan