Dippbricka 2.0

Dippilautanen 2.0

Här kommer sommarens häftigaste dippbricka. Linda in säsongens grönsaker i Snellmans Riktig bacon, rosta i ugnen eller grilla, rör ihop en fräsch yoghurt- och basilikasås. Testa tex rabarber, cikoria eller varför inte tomater fyllda med blåmögelost. Dippa sommaren!

Detta recept är framtaget i samarbete med Satokausi.fi.

4 45 min

Ingredienser

Baconrababer
  • 1 st rabarberstjälkar
  • 1-2 msk socker
  • 1 pkt Herr Snellmans Riktig bacon
Fyllda tomater
  • 100 g blåmögelost
  • 4 st röda tomater
  • 1/2 pkt Snellman Riktig bacon
Baconsicoria
  • 4 cikoria
  • 1 pkt Snellmans Riktig bacon
Yoghurt dipp
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk honung
  • en nypa svartpeppar
  • en nypa salt
Basilikadipp
  • 0,5 kruka basili
  • 0,5 dl olja
  • saften av en halv citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker

Dippbricka 2.0 — Gör så här

Dipper
  1. Tillred dipperna först. Mät ingredienserna till yoghurtdippen i en skål och blanda tills den är slät. Säll i kylskåpet. Sätt basilikabladen i en blender och mät i resten av ingredienserna. Kör blendern på full effekt till en slät sås. Ställ även denna i kylskåpet.
Baconrabarber
  1. Skär rabarber stjälkarna i ca 15 cm långa bitar. Halvera dem ännu på längden ifall de är tjocka. Skala det yttre skalet med en kniv. Strö lite socker på rabarbern och linda in stängerna i bacon.
Fyllda tomater
  1. Skär hatten av tomaterna och sätt dem till sidan. Gröp ur tomaterna och fylld dem med blåmögelost. Sätt hatten tillbaka och linda en skiva bacon runt varje tomat.
Baconcikoria
  1. Ta bort hängiga blad från cikorian. Skär på längden i fyra delar, lämna kvar botten så hålls bitarna ihop. Linda bacon runt varje bit.
Grillning av grönsakerna
  1. Grilla grönsakerna ca 3-4 minuter per sida. Du kan också rosta dem i ugnen, 225°C i ca 10-15 minuter. Servera grönsakerna med dipp eller som tilltugg till övriga grilldelikatesser.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer