Dippilautanen 2.0

Dippilautanen 2.0

Kesän päräyttävin dippilautanen tulee tässä! Kääri sesongin vihanneksia Snellmanin Kunnon pekoniin, paahda uunissa tai grillissä ja sekoita seuraksi raikkaat jogurtti- ja basilikakastikkeet. Kokeile esimerkiksi raparperia, salaattisikuria tai sinihomejuustolla täytettyjä tomaatteja. Sitten vain dippailemaan!

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 45 min

Ainekset

Pekoniraparperit
  • 4 kpl raparperinvarsia
  • 1 - 2 rkl sokeria
  • 1 paketti Snellman Kunon pekonia
Täytetyt pekonitomaatit
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 4 kpl punaista tomaattia
  • 1/2 pakettia Snellman Kunnon Pekonia
Pekoniin käärityt salaattisikurit
  • 4 kpl salaattisikuria
  • 1 paketti Snellman Kunnon Pekonia
Jogurttidippi
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
Basilikadippi
  • 0,5 ruukkua basilikaa
  • 0,5 dl öljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Dippilautanen 2.0 — Ohje

Dipit
  1. Valmista ensin dipit. Mittaa jogurttidipin ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi, siirrä jääkaappiin maustumaan. Laita basilikanlehdet tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon muut ainekset. Napsauta tehosekoitin täydelle teholle ja aja sileäksi kastikkeeksi. Nosta kylmään.
Pekoniraparperit
  1. Leikkaa raparperinvarret puoliksi, noin 15 cm pätkiksi. Puolita paksuimmat varret pituussuunnassa. Kuori paksuista varsista uloimmat kuoret kuorimaveitsellä tai sormin. Ripottele raparperien pinnalle hieman sokeria ja pyöritä jokaisen varren ympärille yksi pekonisiivu. Laita sivuun odottamaan.
Täyteyt pekonitomaatit
  1. Leikkaa tomaateista hatut ja siirrä ne sivuun. Koverra tomaatit ja täytä sinihomejuustolla. Nosta hattu takaisin päälle ja kääri jokaisen tomaatin ympärille yksi pekonisiivu.
Pekoniin käärityt salaattisikurit
  1. Poista salaattisikureista nuutuneet lehdet. Leikkaa pitkittäin neljään osaan, jätä kanta paikoilleen, jotta lohkot pysyvät kasassa. Kääri jokainen lohko pekonisiivuun.
Kasvisten grillaaminen
  1. Grillaa vihanneksia kuumassa grillissä 3–4 minuuttia per puoli. Voit myös paahtaa kasvikset uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia.
  2. Tarjoile kasvikset dippien kera tai muiden grilliherkkujen lisukkeena.
Ruokaa Kunnon pekonista

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit