Engelsk köttfärspaj dvs. cottage pie

Engelsk köttfärspaj dvs. cottage pie

Cottage Pie är en köttfärspaj som många känner bättre under namnet Sheperd’s Pie d.v.s. fåraherdens paj. I fåraherdens paj används ofta lammfärs. Den finländska versionen skiljer sig på det sättet att köttfärssåsen och potatismosen varvas i formen i stället för att blandas ihop. Cottage Pie har varit en nationalrätt. Numera kallas rätten, som också barn gillar, för tröstmat d.v.s. comfort food.

4 45 min

Ingredienser

  • 750 g malet kött
  • 2 lökar
  • 3 morötter
  • 2 skaft bladselleri
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl vettä
  • 2 msk vilt- eller kantarellfond
  • 2.5 dl stout d.v.s. mörkt öl
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 400 g frysta ärter
Lisäksi
  • 600 g djupfryst potatismos
  • 25 g smör
  • 2.5 dl smaksatt) matlagningsgrädde
  • 4.5 dl hel)mjölk
  • ½- 1 tsk salt
Kunnon maatiaispossun jauheliha

Engelsk köttfärspaj dvs. cottage pie — Gör så här

  1. Bryn köttfärsen lätt i sitt eget fett. Tillsätt den hackade löken, morötterna och bladselleristjälkarna. Fortsätt steka tills löken är glansig
  2. Tillsätt salt, peppar, timjan och mjölet. Vänd ner mjölet i köttet. Tillsätt vatten, fond och öl. Koka upp. Tillsätt Worcestershiresåsen och om du vill ketchup för att ge sötma. Koka på svag värme i en halv timme. Tillsätt de djupfrysta ärterna i slutet av tillredningen. Avsmaka
  3. Flytta köttblandningen i en ugnsform, tillred potatismosen enligt anvisningarna på förpackningen genom att delvis använda matlagningsgrädde och bred ut ett jämt lager av potatismos ovanpå köttet. Värm ugnen till 200 grader och grädda 35–40 minuter i ugnen tills dess att potatismosen är vackert brun.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept