Siirry sisältöön
Lihaperunalaatikko englantilaisittain

Lihaperunalaatikko englantilaisittain

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g

45min

8

Helppo

Cottage Pie on englantilainen lihaperunalaatikko, jonka monet tuntevat paremmin nimellä Shepherd’s Pie eli paimenen piiras. Suomalaisesta versiosta ruoka eroaa siten, että paksu jauhelihakastike ja perunasose ovat kerroksittain vuoassa, ei sekoitettuna keskenään. Cottage Pie on ollut kansanruokaa. Nykyisin tätä lapsillekin maistuvaa jauheliha-perunavuokaa kutsutaan usein lohturuoaksi eli comfort foodiksi. Paimenen piiraassa käytetään usein lihana lammasjauhelihaa. Teimme meidän lihaperunalaatikomme kuitenkin käyttäen meidän 100 % suomalaista Kunnon sika-nauta jauhelihaamme, joka valmistetaan aina tuoreesta, käsinleikatusta lihasta. Sopivasti rasvaisena jauhelihana se soveltuu erinomaisesti hieman pidempään uunissa kypsytettäviin laatikko- ja pataruokiin. Ota testiin meillä herkulliseksi todettu resept

Ainekset

Lihaperunalaatikko englantilaisittain
  • 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl porkkanaa
  • 2 kpl lehtisellerin vartta
  • 1 tl timjamia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2.5 dl vettä
  • 2 rkl riista- tai kantarellifondia
  • 2.5 dl tummaa olutta
  • 1 rkl worcestershire-kastiketta
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
  • 400 g pakasteherneitä
Lisäksi
  • 600 g pakasteperunamuusia
  • 25 g voita
  • 2.5 dl ruokakermaa
  • 4.5 dl täysmaitoa
  • 0.5 tl suolaa

Ohje

Ruskista jauheliha kevyesti omassa rasvaan. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, porkkanat ja varsisellerinvarret. Jatka kypsentämistä kunnes sipuli on kuullottunut

Lisää, suola, pippuri, timjami ja jauhot. Kääntele jauhot lihan joukkoon. Lisää vesi, fondi ja olut, kiehauta. Lisää Worchestershire-kastike ja halutessasi ketsuppia tuomaan makeutta. Keitä hiljaa puoli tuntia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pakasteherneet. Tarkista maku

Siirrä lihaseos uunivuokaan, valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan osittain ruokakermaa käyttäen ja levitä perunasose tasaiseksi kerrokseksi lihan päälle. Paista jauheliha-perunavuokaa 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes peruna on kauniisti ruskistunut.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 370 g
Energia 524 kJ / 126 kcal 1938 kJ / 465 kcal
Rasva 8.2 g 30.3 g
- josta tyydyttynyttä 4 g 14.9 g
Hiilihydraatit 6.9 g 25.4 g
- josta sokereita 2.8 g 10.3 g
Proteiini 6 g 21 g
Ravintokuitu 1 g 3.6 g
Suola 0.4 g 1.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle