
Lihaperunalaatikko englantilaisittain
45min
8
Helppo
Ainekset
Lihaperunalaatikko englantilaisittain
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
- 2 kpl sipulia
- 3 kpl porkkanaa
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 1 tl timjamia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2.5 dl vettä
- 2 rkl riista- tai kantarellifondia
- 2.5 dl tummaa olutta
- 1 rkl worcestershire-kastiketta
- 0.5 dl ketsuppia
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
- 400 g pakasteherneitä
Lisäksi
- 600 g pakasteperunamuusia
- 25 g voita
- 2.5 dl ruokakermaa
- 4.5 dl täysmaitoa
- 0.5 tl suolaa
Ohje
- Ruskista jauheliha kevyesti omassa rasvaan. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, porkkanat ja varsisellerinvarret. Jatka kypsentämistä kunnes sipuli on kuullottunut
- Lisää, suola, pippuri, timjami ja jauhot. Kääntele jauhot lihan joukkoon. Lisää vesi, fondi ja olut, kiehauta. Lisää Worchestershire-kastike ja halutessasi ketsuppia tuomaan makeutta. Keitä hiljaa puoli tuntia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pakasteherneet. Tarkista maku
- Siirrä lihaseos uunivuokaan, valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan osittain ruokakermaa käyttäen ja levitä perunasose tasaiseksi kerrokseksi lihan päälle. Paista jauheliha-perunavuokaa 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes peruna on kauniisti ruskistunut.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 370 g | |
---|---|---|
Energia | 524 kJ / 126 kcal | 1938 kJ / 465 kcal |
Rasva | 8.2 g | 30.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 14.9 g |
Hiilihydraatit | 6.9 g | 25.4 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 10.3 g |
Proteiini | 6 g | 21 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.6 g |
Suola | 0.4 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.