Hoppa till innehållet
Enkel lantgris piccata

Enkel lantgris piccata

Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g

30min

2

Lätt

En italiensk klassisk delikatessen i Snellman-tappning, baserad på tunna biffar av lantgris. En läcker sås är gjord på schalottenlök och vitlök, pepperoni-paprika och bladpersilja med den saftiga biffen är en sann fullträff. Avsluta med underbart kryddad valnötskross överst! Servera till exempel med klyftpotatis, mos eller ris.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
  • 3 bananschalottenlök
  • 2 vitlökslyftor
  • 100 g skivad pepperoni-paprika på burk
  • 1 dl vatten
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 kruka persilja
  • 35 g valnöt
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja för stekning
  • 1 dl juice av pepperoni-paprikor

Instruktioner

  1. Skala alla lökarna. Skiva vitlöksklyftorna och strimla schalottenlöken på längden. Finhacka hälften av persiljan och spara resten till garnering. Grovhacka valnötterna.

  2. Värm upp lite olja i stekpanna. Tillsätt lök och paprika. Stek tills löken mjuknat och fått lite färg, cirka 5-8 minuter. Tillsätt 1 dl av paprikans spad och 1 dl vatten i pannan och låt det koka ihop några minuter. Tillsätt smör, salt och peppar. Låt sjuda i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar lite. Tillsätt finhackad persiljan.

  3. Stek biffarna i egen panna med en skvätt olja. När biffarna är klara, häll såsen över dem och servera maten direkt ur stekpannan.

  4. Blanda resten av persiljan och de grovhackade valnötterna i en liten skål med 1 tsk olja och 1 tsk vinäger. Toppa biffarna och sås med salladsblandningen.

  5. Du kan servera biffarna med till exempel rostad klyftpotatis, mos eller ris.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 854 kJ / 205 kcal 2135 kJ / 514 kcal
Fett 14.2 g 35.5 g
- varav mättat fett 4 g 9.9 g
Kolhydrat 5.5 g 13.7 g
- varav sockerarter 2.3 g 5.7 g
Protein 13 g 32 g
Fiber 2.7 g 6.8 g
Salt 2 g 5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

En italiensk klassisk delikatessen i Snellman-tappning, baserad på tunna biffar av lantgris. En läcker sås är gjord på schalottenlök och vitlök, pepperoni-paprika och bladpersilja med den saftiga biffen är en sann fullträff. Avsluta med underbart kryddad valnötskross överst! Servera till exempel med klyftpotatis, mos eller ris.

Enkel lantgris piccata videoinstruktioner

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan