Enkel lantgris piccata
30min
2
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 3 bananschalottenlök
- 2 vitlökslyftor
- 100 g skivad pepperoni-paprika på burk
- 1 dl vatten
- 25 g smör
- 0.5 tsk salt
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
- 1 kruka persilja
- 35 g valnöt
- 1 tsk olja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk olja för stekning
- 1 dl juice av pepperoni-paprikor
Instruktioner
Skala alla lökarna. Skiva vitlöksklyftorna och strimla schalottenlöken på längden. Finhacka hälften av persiljan och spara resten till garnering. Grovhacka valnötterna.
Värm upp lite olja i stekpanna. Tillsätt lök och paprika. Stek tills löken mjuknat och fått lite färg, cirka 5-8 minuter. Tillsätt 1 dl av paprikans spad och 1 dl vatten i pannan och låt det koka ihop några minuter. Tillsätt smör, salt och peppar. Låt sjuda i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar lite. Tillsätt finhackad persiljan.
Stek biffarna i egen panna med en skvätt olja. När biffarna är klara, häll såsen över dem och servera maten direkt ur stekpannan.
Blanda resten av persiljan och de grovhackade valnötterna i en liten skål med 1 tsk olja och 1 tsk vinäger. Toppa biffarna och sås med salladsblandningen.
Du kan servera biffarna med till exempel rostad klyftpotatis, mos eller ris.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 854 kJ / 205 kcal | 2135 kJ / 514 kcal |
Fett | 14.2 g | 35.5 g |
- varav mättat fett | 4 g | 9.9 g |
Kolhydrat | 5.5 g | 13.7 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 5.7 g |
Protein | 13 g | 32 g |
Fiber | 2.7 g | 6.8 g |
Salt | 2 g | 5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.