Enkel smörgåstårta

Betygsatt 0 av 5
Helppo voileipäkakku 1

Herr Snellmans enkla smörgåstårta är både vacker och god och passar utmärkt till vårens och sommarens fester! I en smörgåstårta är det lätt att experimentera med olika fyllningar och smaker och hitta en fungerande helhet. Alla Herr Snellmans smörgåstårtor smakar lika bra som de ser ut. Istället för Herr Snellmans Tunntunna nötstek eller Extramöra skinka kan man till smörgåstårtfyllningen använda t.ex. Herr Snellmans broilerfilé eller kalkonuppskärningar.
Kolla även in receptet för Herr Snellmans traditionella smörgåstårta!

10 45 min

Ingredienser

  • 16 stora skivor formbröd (t.ex. graham eller råg)
Fukta skivorna med
  • 2 dl fettfri mjölk
  • 1 msk kalv- eller grönsaksfond
Fyllning 1
  • 400 g färskost med tomat- eller paprikasmak
  • 2 msk röd pesto
  • 3 msk finhackad persilja eller gräslök och
  • 1.5 pkt (á 150 g )Snellmans tunntunn nötstek eller
  • 0.5 pkt (à 200 g ) Snellmans lätt medwurst
Fyllning 2
  • 400 g Snellmans Leverpastej
  • 3 msk gurksallad
  • 100 g örtfärskost
Fyllning 3
  • 300 g örtfärskost
  • 200 g Snellmans Palvad skinka, Smörgåskinka tai Extramör skinka
  • 1 dl blåmögelost
  • 3 msk hackad persilja
Dekoration
  • 2.5 dl majonnäs, färskost eller mjuk smältost
  • 1 tomat
  • 1 persilja
  • 1 gräslök

Gör så här

  1. En enkel och god smörgåstårta av skivad formfranska. Det fnns tre olika fyllningar att välja mellan enligt smak och tycke. Receptet är beräknat till fyllning för en tårta. Du kan också använda alla tre fyllningar i en kaka, om du blandar till bara 1/3 av den angivna mängden. Kakan består av fyra bottnar, så det är alltså tre av dem som ska bredas med fyllning
  2. Finfördela charkskivorna och blanda dem med färskosten och pesto
  3. Tillsätt peston och de hackade örterna och rör om till en jämn smet
  4. Skär bort kanterna upptill och nertill på brödskivorna så att hörnen blir så raka som möjligt. Rada ut fyra brödskivor med de skurna kanterna mot varandra
  5. Fukta skivorna med den smaksatta mjölken
  6. Bred ut en tredjedel av fyllningen över raden av brödskivor och rada på fyra brödskivor till. Fortsätt på samma sätt tills Du har fyra lager av brödskivor
  7. Linda in tårtan i bakplåtspappret och ställ den att dra i kylskåp till följande dag
  8. Putsa kanterna försiktigt med en sågtandad kniv
  9. Bred ut majonnäs och färsk- eller smältost över smörgåstårtan och längs kanterna
  10. Dekorera med örter och riven ost samt Herr Snellmans uppskärningar.
  11. Video på hur du gör en Enkel smörgåstårta
  12. Kolla på Youtube hur du gör en enkel smörgåstårta steg för steg.
Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept