Helppo voileipäkakku

Helppo voileipäkakku lihatäytteellä

Herra Snellmanin helppo voileipäkakku lihatäytteellä on näyttävä ja maukas tarjottava kevään ja kesän juhliin! Voileipäkakkuun on helppo tuoda vaihtelevuutta erilaisilla täytevaihtoehdoilla ja löytää jokaiseen makuun sopiva kokonaisuus. Snellmanin ohjeilla tehdyt voileipäkakut myös maistuvat niin hyvältä kuin näyttävät. Herra Snellmanin Ohuen ohuen Naudanpaistin tai Ylikypsän kinkun sijaan voi voileipäkakuntäytteissä käyttää myös esimerkiksi Herra Snellmanin broilerinfilee- tai kalkkunaleikkeitä.

10 45 min

Ainekset

  • 16 isoa viipaletta paahtoleipää (esim. graham- tai ruispaahtoleipää)
Kostutukseen
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 1 rkl vasikan- tai kasvisfondia tai lihalientä
Täyte 1
  • 400 g tomaatilla tai paprikalla maustettua tuorejuustoa
  • 2 rkl punaista pestoa
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
  • 1 pkt Ohuen ohut naudanpaisti
  • 0.5 pkt Kevytmeetvursti
Täyte 2
  • 400 g Maksapasteija
  • 3 rkl kurkkusalattia
  • 100 g yrttituorejuustoa
Täyte 3
  • 300 g yrttituorejuustoa
  • 1 pkt Voileipäkinkku
  • 1 dl murennettua sinihomejuustoa
  • 3 rkl silputtua persiljaa
Pintaan
  • 2.5 dl (kevyt) majoneesia, tuorejuustoa tai notkeaa sulatejuustoa,
  • Snellmanin leikkeleitä ruusukkeina
  • 1 persiljaa tai ruohosipulia
  • 1 tomaattia
  • 1 juustoraastetta

Helppo voileipäkakku — Ohje

  1. Voit valita ohjeen kolmesta erilaista täytevaihtoehdosta 1-2 mieleistäsi tai käyttää vaikka kaikkia kolmea!
  2. Annokset riittävät yhden kokonaisen nelikerroksisen voileipäkakun täytteeksi eli käyttäessäsi useampaa täytevaihtoehtoa samassa kakussa, muista tehdä pienemmät annokset
  3. Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita ne tuorejuuston tai maksapasteijan kanssa
  4. Lisää mausteet ja vihersilppu ja pyöräytä ainekset tasaiseksi tahnaksi
  5. Poista leipäviipaleista kuori kahdelta vierekkäiseltä sivulta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora. Aseta neljä leipäviipaletta leivinpaperiarkille suoristetut kulmat vastakkain
  6. Kostuta leivät maustetulla maidolla
  7. Levitä pintaan kolmannes tahnasta ja aseta päälle neljä leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin että leipäkerroksia on neljä
  8. Kääri kerrosleipä kostutettuun leivinpaperiin ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään
  9. Suorista reunat tukevalla sahalaitaisella veitsellä. Voileipäkkakku saa näin ryhdikkään muodon
  10. Sivele kakun pintaan ja reunoille majoneesia, tuore- tai sulatejuustoa
  11. Koristele voileipäkakku yrteillä ja juustoraasteella sekä Herra Snellmanin näyttävillä leikkeleillä.

Vinkki!

Kurkkaa myös tämä erityisen näyttävä, pyöreä voileipäkakku sekä tämä helppo voileipäkakku kinkkutäytteellä -ohje. Molempien ohjeet löytyvät myös videomuodossa YouTube-kanavaltamme:

Leikkeleet-Ohuen-ohuet-leikkeleet

“Me tuotiin nämä ohuen ohuet leikkeleet ensimmäisenä markkinoille 2000 -luvun alussa. Kaikissa meidän ohuen ohuissa leikkeleissä on korkea lihapitoisuus, yli 80 %. Kaikki savustetut leikkeleet savustetaan aidolla leppäsavulla. Siivut on taitettu ja aseteltu pakkaukseen limittäin, jonka ansiosta ne irtoavat toisistaan helposti. Näissä on aidosti ohuet siivut. Missään Snellmanin tuotteissa ei käytetä natriumglutamaattia eikä kamaraa ja me tehdään ne 100 % suomalaisesta lihasta. Näissä on erittäin tasianen väri, eikä näissä ole liikaa sattumia. Siipikarjatuotteissa on erittäin vähän lisäaineita ja kokolihaleikkeleet ovat todella proteiinipitoisia.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit