Helppo voileipäkakku

Helppo voileipäkakku

Herra Snellmanin helppo voileipäkakku lihatäytteellä on näyttävä ja maukas tarjottava kevään ja kesän juhliin! Voileipäkakkuun on helppo tuoda vaihtelevuutta erilaisilla täytevaihtoehdoilla ja löytää jokaiseen makuun sopiva kokonaisuus. Snellmanin ohjeilla tehdyt voileipäkakut myös maistuvat niin hyvältä kuin näyttävät.

Herra Snellmanin Ohuen ohuen Naudanpaistin tai Ylikypsän kinkun sijaan voi voileipäkakuntäytteissä käyttää myös esimerkiksi Herra Snellmanin Grillattua broilerinfileetä tai kinkkua.

10 45 min

Ainekset

 • 16 isoa viipaletta paahtoleipää (esim. graham- tai ruispaahtoleipää)
Kostutukseen
 • 2 dl rasvatonta maitoa
 • 1 rkl vasikan- tai kasvisfondia tai lihalientä
Täyte 1: Voileipäkakku naudanpaistilla
 • 400 g tomaatilla tai paprikalla maustettua tuorejuustoa
 • 2 rkl punaista pestoa
 • 3 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
 • 1 pkt Ohuen ohut naudanpaisti
 • 0.5 pkt Kevytmeetvursti
Täyte 2: Voileipäkakku maksapasteijalla
 • 400 g Maksapasteija
 • 3 rkl kurkkusalattia
 • 100 g yrttituorejuustoa
Täyte 3: Voileipäkakku kinkulla
 • 300 g yrttituorejuustoa
 • 1 pkt Voileipäkinkku
 • 1 dl murennettua sinihomejuustoa
 • 3 rkl silputtua persiljaa
Pintaan:
 • 2.5 dl (kevyt) majoneesia, tuorejuustoa tai notkeaa sulatejuustoa,
 • Snellmanin leikkeleitä ruusukkeina
 • 1 persiljaa tai ruohosipulia
 • 1 tomaattia
 • 1 juustoraastetta

Helppo voileipäkakku — Ohje

 1. Voit valita ohjeen kolmesta erilaista täytevaihtoehdosta 1-2 mieleistäsi tai käyttää vaikka kaikkia kolmea!
 2. Annokset riittävät yhden kokonaisen nelikerroksisen voileipäkakun täytteeksi eli käyttäessäsi useampaa täytevaihtoehtoa samassa kakussa, muista tehdä pienemmät annokset.
 3. Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita ne tuorejuuston tai maksapasteijan kanssa.
 4. Lisää mausteet ja vihersilppu ja pyöräytä ainekset tasaiseksi tahnaksi.
 5. Poista leipäviipaleista kuori kahdelta vierekkäiseltä sivulta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora. Aseta neljä leipäviipaletta leivinpaperiarkille suoristetut kulmat vastakkain.
 6. Kostuta leivät maustetulla maidolla.
 7. Levitä pintaan kolmannes tahnasta ja aseta päälle neljä leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin että leipäkerroksia on neljä.
 8. Kääri kerrosleipä kostutettuun leivinpaperiin ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
 9. Suorista reunat tukevalla sahalaitaisella veitsellä. Voileipäkkakku saa näin ryhdikkään muodon.
 10. Sivele kakun pintaan ja reunoille majoneesia, tuore- tai sulatejuustoa.
 11. Koristele voileipäkakku yrteillä ja juustoraasteella sekä Herra Snellmanin näyttävillä leikkeleillä.

Vinkki!

Tutustu myös muihin reseptiarkistomme voileipäkakkureseptihin, esimerkiksi näyttävään pyöreään voileipäkakkuun sekä helppoon kinkkuvoileipäkakkuun . Molempien ohjeet löytyvät myös videomuodossa YouTube-kanavaltamme:

Hauska ja nopea muunnos perinteisestä reseptistä on myös tämä pienoiskokoinen kanavoileipäkku, joka ei oikeastaan ole kakku ollenkaan vaan voileipäkakun ainekset annoslaseihin kasattuna. Tutustu reseptiin täällä!

Leikkeleet-Ohuen-ohuet-leikkeleet

“Me tuotiin nämä ohuen ohuet leikkeleet ensimmäisenä markkinoille 2000 -luvun alussa. Kaikissa meidän ohuen ohuissa leikkeleissä on korkea lihapitoisuus, yli 80 %. Kaikki savustetut leikkeleet savustetaan aidolla leppäsavulla. Siivut on taitettu ja aseteltu pakkaukseen limittäin, jonka ansiosta ne irtoavat toisistaan helposti. Näissä on aidosti ohuet siivut. Missään Snellmanin tuotteissa ei käytetä natriumglutamaattia eikä kamaraa ja me tehdään ne 100 % suomalaisesta lihasta. Näissä on erittäin tasianen väri, eikä näissä ole liikaa sattumia. Siipikarjatuotteissa on erittäin vähän lisäaineita ja kokolihaleikkeleet ovat todella proteiinipitoisia.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

VOILEIPÄKAKut juhlaan ja arkeen

Vaikka voileipäkakut ovatkin perinteisesti olleet ennen kaikkea juhlaruokaa, voivat ne oikeilla ohjeilla olla myös käteviä välipaloja arkeen. Herra Snellmanin reseptivalikoimasta löytyy yllä mainitun lasiin koottavan voileipäkakun lisäksi esimerkiksi myös suuhun sopivan pikkuvoileipäkakun resepti sekä pyöreistä uunirieskoista käden käänteessä kasattava nopea voileipäkku.

Pieni voileipäkakku

Voileipäkakkuohjeet ovat siitä käteviä, että niihin voi tuoda vaihtelevuutta erilaisilla täytevaihtoehdoilla. Näin ollen jokainen voi löytää omaan makuunsa sopivan kokonaisuuden. Vaihtelevuutta voileipäkakkuun saa esimerkiksi kokeilemalla vaikka kaikkia meillä Snellmanilla valmistettuja mureita ja maistuvia leikkeleitä. Ne sopivat hienosti niin täytteeksi kuin koristeeksikin. Makumieltymystesi mukaan voit esimerkiksi valita Ohuen ohuen naudanpaistin, Ylikypsän kinkun tai Grillatun broilerinfileen.

Jotta voileipäkakusta saa sopivan kostean, sen voi kostuttaa esimerkiksi maidossa tai lihaliemessä. Reseptien täytevaihtoehtoja voi muokata oman maun mukaan, jotta lopputulos on omaan makuun juuri sopiva. Voileipäkakun täytteeksi voi esimerkiksi laittaa kurkkusalaattia, raastettua omenaa, keitettyä kananmunaa, ruohosipulia, sinihomejuustoa, erilaisia leikkeleitä ja maksapasteijaa.

Kokosimme kaikki voileipäkakkureseptimme tänne; kokeile ja löydä sopiva voileipäkakku tilanteeseen kuin tilanteeseen!