Helppo voileipäkakku

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Helppo voileipäkakku 1

Herra Snellmanin helppo voileipäkakku on näyttävä ja maukas tarjottava kevään ja kesän juhliin! Voileipäkakkuun on helppo tuoda vaihtelevuutta erilaisilla täytevaihtoehdoilla ja löytää jokaiseen makuun sopiva kokonaisuus. Snellmanin ohjeilla tehdyt voileipäkakut myös maistuvat niin hyvältä kuin näyttävät. Herra Snellmanin Ohuen ohuen Naudanpaistin tai Ylikypsän kinkun sijaan voi voileipäkakuntäytteissä käyttää myös esimerkiksi Herra Snellmanin broilerinfilee- tai kalkkunaleikkeitä.
Kurkkaa myös Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku -ohje.

10 45 min

Ainekset

  • 16 isoa viipaletta paahtoleipää (esim. graham- tai ruispaahtoleipää)
Kostutukseen
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 1 rkl vasikan- tai kasvisfondia tai lihalientä
Täyte 1
  • 400 g tomaatilla tai paprikalla maustettua tuorejuustoa
  • 2 rkl punaista pestoa
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
  • 1 pkt Ohuen ohut naudanpaisti
  • 0.5 pkt Kevytmeetvursti
Täyte 2
  • 400 g Maksapasteija
  • 3 rkl kurkkusalattia
  • 100 g yrttituorejuustoa
Täyte 3
  • 300 g yrttituorejuustoa
  • 1 pkt Voileipäkinkku
  • 1 dl murennettua sinihomejuustoa
  • 3 rkl silputtua persiljaa
Pintaan
  • 2.5 dl (kevyt) majoneesia, tuorejuustoa tai notkeaa sulatejuustoa,
  • Snellmanin leikkeleitä ruusukkeina
  • 1 persiljaa tai ruohosipulia
  • 1 tomaattia
  • 1 juustoraastetta

Tee näin

  1. Voit valita ohjeen kolmesta erilaista täytevaihtoehdosta 1-2 mieleistäsi tai käyttää vaikka kaikkia kolmea!
  2. Annokset riittävät yhden kokonaisen nelikerroksisen voileipäkakun täytteeksi eli käyttäessäsi useampaa täytevaihtoehtoa samassa kakussa, muista tehdä pienemmät annokset
  3. Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita ne tuorejuuston tai maksapasteijan kanssa
  4. Lisää mausteet ja vihersilppu ja pyöräytä ainekset tasaiseksi tahnaksi
  5. Poista leipäviipaleista kuori kahdelta vierekkäiseltä sivulta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora. Aseta neljä leipäviipaletta leivinpaperiarkille suoristetut kulmat vastakkain
  6. Kostuta leivät maustetulla maidolla
  7. Levitä pintaan kolmannes tahnasta ja aseta päälle neljä leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin että leipäkerroksia on neljä
  8. Kääri kerrosleipä kostutettuun leivinpaperiin ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään
  9. Suorista reunat tukevalla sahalaitaisella veitsellä. Voileipäkkakku saa näin ryhdikkään muodon
  10. Sivele kakun pintaan ja reunoille majoneesia, tuore- tai sulatejuustoa
  11. Koristele voileipäkakku yrteillä ja juustoraasteella sekä Herra Snellmanin näyttävillä leikkeleillä.

Vinkki!

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä