Voileipäkakku lasissa
20min
4
Helppo
Ainekset
Kanavoileipäkakku lasissa
- 200 g maalaisleipä viipaletta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut pippurinen kinkku 150 g
- 8 kpl retiisiä
- 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
Kastike
- 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunanmehua
- 0.5 tl ripaus mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Leikkaa maalaisleipä pieniksi kuutioiksi ja paahda oliiviöljyssä pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Jäähdytä leipäkuutiot.
Valmista kastike sekoittamalla 1 dl hienonnettua kevätsipulia jogurtin joukkoon. Mausta kastike hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan.
Huuhdo kasvikset ja kuivaa ne. Viipaloi retiisit ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi.
Kokoa voileipäkakut laseihin. Lisää lasin pohjalle leipäkuutioita, sitten kastiketta ja 3 – 4 siivua pippurista kinkkua ruusuiksi taiteltuina. Ripottele päälle retiisiviipaleita ja kevätsipulia. Tee toinen kerros muuten samalla tavalla, mutta lisää vain yksi siivu kinkkua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 160 g | |
---|---|---|
Energia | 747 kJ / 178 kcal | 1195 kJ / 285 kcal |
Rasva | 8 g | 12.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.9 g | 4.6 g |
Hiilihydraatit | 18.3 g | 29.3 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 5.7 g |
Proteiini | 8 g | 13 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 1.4 g |
Suola | 1.2 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.