
Voileipäkakku lasissa
20min
4
Helppo
Ainekset
Kanavoileipäkakku lasissa
- 200 g maalaisleipä viipaletta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut pippurinen kinkku 150 g
- 8 kpl retiisiä
- 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
Kastike
- 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunanmehua
- 0.5 tl ripaus mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Ohje
-
Leikkaa maalaisleipä pieniksi kuutioiksi ja paahda oliiviöljyssä pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Jäähdytä leipäkuutiot.
-
Valmista kastike sekoittamalla 1 dl hienonnettua kevätsipulia jogurtin joukkoon. Mausta kastike hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan.
-
Huuhdo kasvikset ja kuivaa ne. Viipaloi retiisit ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi.
-
Kokoa voileipäkakut laseihin. Lisää lasin pohjalle leipäkuutioita, sitten kastiketta ja 3 – 4 siivua pippurista kinkkua ruusuiksi taiteltuina. Ripottele päälle retiisiviipaleita ja kevätsipulia. Tee toinen kerros muuten samalla tavalla, mutta lisää vain yksi siivu kinkkua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 160 g | |
---|---|---|
Energia | 747 kJ / 178 kcal | 1195 kJ / 285 kcal |
Rasva | 8 g | 12.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.9 g | 4.6 g |
Hiilihydraatit | 18.3 g | 29.3 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 5.7 g |
Proteiini | 8 g | 13 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 1.4 g |
Suola | 1.2 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.