Kanavoileipäkakku lasissa

Kanavoileipäkakku lasissa

Mitä jos kokeilisit perinteisen voileipäkakun sijaan lasiin helposti syntyvää kanavoileipäkakkua? Delikana-leikkeleet tuovat kakkuun mehevää makua ja jogurtti kivaa raikkautta. Onko tässä juhlapöytäsi uusi hitti?

Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.

4 20 min

Ainekset

  • 200 g maalaisleipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 150 g Delikana pippurinen
  • 8 retiisiä
  • 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
Kastike
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
  • 1 rkl hunaja
  • 1 tl sitruunan mehua
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Kanavoileipäkakku lasissa — Ohje

  1. Leikkaa maalaisleipä pieniksi kuutioiksi ja paahda oliiviöljyssä pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Jäähdytä leipäkuutiot.
  2. Valmista kastike sekoittamalla 1 dl hienonnettua kevätsipulia jogurtin joukkoon. Mausta kastike hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan.
  3. Huuhdo kasvikset ja kuivaa ne. Viipaloi retiisit ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi.
  4. Kokoa kanavoileipäkakut laseihin. Lisää lasin pohjalle leipäkuutioita, sitten kastiketta ja kaksi siivua Delikanaa ruusuiksi taiteltuina. Ripottele päälle retiisiviipaleita ja kevätsipulia. Tee toinen kerros muuten samalla tavalla, mutta lisää vain yksi siivu Delikanaa.
Delikana, savustettu

Delikana-leikkeleissä yhdistyvät parempi maku, luonnollisuus ja raaka-aineiden puhtaus. Ainutlaatuisen hyvän maun salaisuus on hidas haudutus itse keitetyssä kanaliemessä.

Kanattaa maistaa!

Arvioi

Jaa

Kommentit