
Kanavoileipäkakku lasissa
4
20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Kanavoileipäkakku lasissa
- 200 g maalaisleipä viipaletta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl Snellman Lempeästi savustettu delikana 150 g
- 8 kpl retiisiä
- 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
Kastike
- 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunanmehua
- 0.5 tl ripaus mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Kanavoileipäkakku lasissa — Ohje
Leikkaa maalaisleipä pieniksi kuutioiksi ja paahda oliiviöljyssä pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Jäähdytä leipäkuutiot.
Valmista kastike sekoittamalla 1 dl hienonnettua kevätsipulia jogurtin joukkoon. Mausta kastike hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan.
Huuhdo kasvikset ja kuivaa ne. Viipaloi retiisit ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi.
Kokoa kanavoileipäkakut laseihin. Lisää lasin pohjalle leipäkuutioita, sitten kastiketta ja kaksi siivua Delikanaa ruusuiksi taiteltuina. Ripottele päälle retiisiviipaleita ja kevätsipulia. Tee toinen kerros muuten samalla tavalla, mutta lisää vain yksi siivu Delikanaa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 160 g | |
---|---|---|
Energia | 736 kJ / 176 kcal | 1178 kJ / 281 kcal |
Rasva | 7.8 g | 12.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 4.4 g |
Hiilihydraatit | 18.4 g | 29.5 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 5.8 g |
Proteiini | 8 g | 13 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 1.4 g |
Suola | 1.3 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.