Hoppa till innehållet
Kycklingsmörgåstårta i ett glas

Kycklingsmörgåstårta i ett glas

Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g

20min

4

Lätt

Tänk om du skulle variera upplägget för din smörgåstårta och testa en enkel variant du gör i ett dricksglas? Smak via tunna skivor av pepparskinka och fräschör via en god yoghurt. Är det här vårets succé på studentkalasborden? Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

Ingredienser

Kycklingsmörgåstårta i ett glas
Sås
  • 200 g turkisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 tsk citron saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Instruktioner

Gör små kuber av ditt lantbröd och stek på medelvärme i olivolja tills krutongerna blir krispiga. Låt dom sen svalnat.

Gör såsen genom att blanda 1 dl vårlök i yoghurten. Krydda med honung och citronsaft. Tillsätt slutligen svartpeppar och salt enligt tycke och smak.

Tvätta och torka grönsakerna. Skiva rädisorna och skär små ringar av vårlöken.

Konstruera din tårta i dricksglas. Börja med krutongerna, fyll på med sås och sen 3 – 4 skivor peppar skinka vikta som rosor. Strö rädisor och vårlök över härligheten. Upprepa proceduren och gör ett laget till, men denna gång bara med en skiva skinka.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 160 g
Energi 747 kJ / 178 kcal 1195 kJ / 285 kcal
Fett 8 g 12.8 g
- varav mättat fett 2.9 g 4.6 g
Kolhydrat 18.3 g 29.3 g
- varav sockerarter 3.6 g 5.7 g
Protein 8 g 13 g
Fiber 0.9 g 1.4 g
Salt 1.2 g 1.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan