Kycklingsmörgåstårta i ett glas

Kanavoileipäkakku lasissa

Tänk om du skulle variera upplägget för din smörgåstårta och testa en enkel variant du gör i ett dricksglas? Smak via Delikyckling och fräschör via en god yoghurt. Är det här vårets succé på studentkalasborden?

Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

4 20 min

Ingredienser

  • 200 g lantbröd
  • 2 msk olivolja
  • 150 g Milt pepprig Delikyckling
  • 8 st rädisor
  • 1 dl finhackad vårlök
Sås
  • 200 g turkisk yoghurt
  • 1 dl finhackad vårlök
  • 1 msk honung
  • 1 tsk citronsaft
  • flingsalt och svartpeppar ur kvarn

Kycklingsmörgåstårta i ett glas — Gör så här

  1. Gör små kuber av ditt lantbröd och stek på medelvärme i olivolja tills krutongerna blir krispiga. Låt dom sen svalna.t.
  2. Gör såsen genom att blanda 1 dl vårlök i yoghurten. Krydda med honung och citronsaft. Tillsätt slutligen svartpeppar och salt enligt tycke och smak.
  3. Tvätta och torka grönsakerna. Skiva rädisorna och skär små ringar av vårlöken.
  4. Konstruera din tårta i dricksglas. Börja med krutongerna, fyll på med sås och sen två skivor Delikyckling vikta som rosor. Strö rädisor och vårlök över härligheten. Upprepa proceduren och gör ett laget till, men denna gång bara med en skiva Delikyckling.
Uusi konsepti tuo kuluttajille luonnollisen maukkaan vaihtoehdon – raikas ja kevyt Delikana tehdään huolella 2

Äntligen ett broilerpålägg med smak! I vår Delikyckling hittar du fyllig smak, naturlighet och rena råvaror. Hemligheten bakom den unika smaken är den buljong vi kokar vid vår egen fabrik i Jakobstad.

Ge Delikycklingen en chans – du blir inte besviken.

Rate

Dela

Kommentarer