Extramör grillsida och somriga grillspett med rotsaker
45min
4
Medel
Ingredienser
Somriga grillspett med rotsaker
- 400 g nypotatis
- 150 g rädisa
- 300 g morötter
- 1 msk olja
- 50 g smör
- 1 vitlökslyftor
- 1 tsk salt
- grillspett
Dessutom
- 1 pkt Snellman Extra mör benfri grillsida av lantgris ca 580g
Instruktioner
Om du använder träspett, blötlägg dem i vatten före användning.
Smält smöret och riv ner en vitlöksklyfta. Rör om och ställ till sidan.
Tvätta rotsakerna noggrant. Koka potatisen i rikligt med saltat vatten i cirka 15 minuter, tills den är mjuk men knaprig. Häll av vattnet och låt svalna en stund.
Skär morötterna och de största rädisorna i ca 4 cm stora bitar. Koka i välsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna en stund.
Trä i tur och ordning potatis, morot och rädisor på spetten. Upprepa tills alla rotsaker är på spett. Smörj spetten med olja och grilla med jämnt roterande i cirka 1–2 minuter per sida. Pensla de färdiga spetten med vitlökssmör.
Ge Snellmans grillsida en vacker yta på grillen, cirka 5 minuter per sida. Skiva upp det väl uppvärmda köttet och servera tillsammans med rotsaksspett.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 932 kJ / 225 kcal | 2797 kJ / 674 kcal |
Fett | 17.7 g | 53.1 g |
- varav mättat fett | 6.6 g | 19.9 g |
Kolhydrat | 8.1 g | 24.3 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 7.5 g |
Protein | 7 g | 21 g |
Fiber | 1 g | 2.9 g |
Salt | 1.1 g | 3.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.