Ylikypsä grillikylki ja kesäiset juuresvartaat
45min
4
Keskitaso
Ainekset
Kesäiset juuresvartaat
- 400 g uusia perunoita
- 150 g retiisiä
- 300 g porkkanaa
- 1 rkl öljyä
- 50 g voita
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- varrastikkuja
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun luuton ylikypsä grillikylki n 580g
Ohje
Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ennen käyttöä.
Sulata voi ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita ja laita sivuun odottamaan.
Pese juurekset huolellisesti. Keitä perunoita runsaasti suolatussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta napakoita. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki.
Leikkaa porkkanat ja isoimmat retiisit noin 4 cm kokoisiksi paloiksi. Keitä reilusti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki.
Pujottele vuorotellen perunoita, porkkanoita ja retiisejä vartaisiin. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki kasvikset. Voitele vartaat öljyllä ja grillaa välillä käännellen noin 1–2 min per puoli. Valele valmiit vartaat valkosipulivoilla.
Grillaa Snellmanin maatiaispossun grillikylkeen kaunis pinta, noin 5 minuuttia per puoli. Viipaloi kauttaaltaan lämmennyt liha ja tarjoile ihanien juuresvartaiden kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 932 kJ / 225 kcal | 2797 kJ / 674 kcal |
Rasva | 17.7 g | 53.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.6 g | 19.9 g |
Hiilihydraatit | 8.1 g | 24.3 g |
- josta sokereita | 2.5 g | 7.5 g |
Proteiini | 7 g | 21 g |
Ravintokuitu | 1 g | 2.9 g |
Suola | 1.1 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.