Flank steak fajitas
25min
3
Ingredienser
- 1.5 dl crème fraiche
- blad isssallad
Kryddig flank steak
- 1 pkt Snellman Flank steak av lantgris 2 st ca 300 g
- 1 msk olja för stekning
- 1 påse fajitaskrydda
Färsk salsa
- 3 tomat
- 1 gul paprika
- 1 rödlök
- 2 vitlökslyftor
- 1 röd chili,mild
- 2 msk olivolja
- 1 msk lime saft
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk socker
- 0.5 färsk persilja eller koriander
Dessutom
- 3 stora tortillabröd
Instruktioner
Mausteinen flank steak
Ota liha huoneenlämpöön n. 1/2 tuntia ennen valmistusta. Halutessasi voit poistaa lihan pinnassa olevan ohuen kalvon varovasti terävällä veitsellä.
Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä. Paista lihoja aluksi pari minuuttia erittäin kuumalla pannulla, ja vähennä sitten lämpötilaa.
Lihan paksuus vaihtelee, mutta 4 – 6 minuuttia per puoli on yleensä sopiva kypsennysaika.
Lisää faijtasmauste kypsennyksen loppuvaiheessa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Kääri liha folioon ja anna vetäytyä n. 5 – 10 minuuttia.
Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin. Kaada lihoista mahdollisesti irronnut neste kastikkeeksi viipaloidun lihan päälle. Mausta halutessasi vielä ripauksella suolaa.
Tuore salsa
Huuhdo ja pilko tomaatti, paprika ja chili. Poista tomaatista halutessasi kostea keskiosa.
Hienonna sipuli, valkosipuli ja persilja tai korianteri. Sekoita kaikki ainekset varovasti kulhossa.
Lämmitä tortillaletut ohjeen mukaan uunissa tai mikrossa.
Kasaa lämmitetyn tortillaletun päälle salaatinlehtiä, salsaa, ranskankermaa ja ohueksi viipaloitua lihaa. Tarjoile heti.
Tips
Jos olet epävarma lihan kypsyydestä, tarkista lämpötila paistomittarilla. Sopiva sisälämpö on n. 68 astetta, sillä liha jatkaa kypsymistä vielä foliossa. Lopputuloksena on siis 70-asteinen, mehevä herkku.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 708 kJ / 170 kcal | 2834 kJ / 679 kcal |
Fett | 9.5 g | 38.1 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 14.6 g |
Kolhydrat | 11.8 g | 47.1 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 13.4 g |
Protein | 8 g | 33 g |
Fiber | 1.9 g | 7.7 g |
Salt | 0.9 g | 3.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.