Flank steak fajitas

Flank steak fajitas

Maatiaispossun Flank steak on mehevä ja maukas liha, joka sopii erityisen hyvin ohueksi viipaloituna texmex-herkkujen täytteeksi.

Paista liha nopeasti kuumalla pannulla ja tarjoile raikkaan tuoresalsan, ranskankerman ja tortillalettujen kera.

3 25

Ainekset

Mausteinen flank steak
  • 1 paketti Maatiaspossun flank steak (n. 300 g)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pussi fajitas-maustetta
Tuore salsa
  • 3-4 kpl kypsää tomaattia
  • 1 kpl keltainen paprika
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl mieto chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl limemehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 dl tuoretta persiljaa tai korianteria
Lisäksi
  • 1 paketti tortillalettuja
  • 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • jääsalaattia

Flank steak fajitas — Ohje

Mausteinen flank steak
  1. Ota liha huoneenlämpöön n. 1/2 tuntia ennen valmistusta. Halutessasi voit poistaa lihan pinnassa olevan ohuen kalvon varovasti terävällä veitsellä.
  2. Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä. Paista lihoja aluksi pari minuuttia erittäin kuumalla pannulla, ja vähennä sitten lämpötilaa. Lihan paksuus vaihtelee, mutta 4 - 6 minuuttia per puoli on yleensä sopiva kypsennysaika.
  3. Lisää faijtasmauste kypsennyksen loppuvaiheessa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  4. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä n. 5 - 10 minuuttia.
  5. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin. Kaada lihoista mahdollisesti irronnut neste kastikkeeksi viipaloidun lihan päälle. Mausta halutessasi vielä ripauksella suolaa.
Tuore salsa
  1. Huuhdo ja pilko tomaatti, paprika ja chili. Poista tomaatista halutessasi kostea keskiosa.
  2. Hienonna sipuli, valkosipuli ja persilja tai korianteri. Sekoita kaikki ainekset varovasti kulhossa.
  3. Lämmitä tortillaletut ohjeen mukaan uunissa tai mikrossa.
  4. Kasaa lämmitetyn tortillaletun päälle salaatinlehtiä, salsaa, ranskankermaa ja ohueksi viipaloitua lihaa. Tarjoile heti.

Vinkki!

Jos olet epävarma lihan kypsyydestä, tarkista lämpötila paistomittarilla. Sopiva sisälämpö on n. 68 astetta, sillä liha jatkaa kypsymistä vielä foliossa. Lopputuloksena on siis 70-asteinen, mehevä herkku.

Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit