
Flank steak Fajitas
3
15min tillagningstid
Flank steak av lantgris är saftigt och smakrikt kött som lämpar sig otroligt väl skivad i alla typer av texmex-läckerheter.
En snabb sväng i stekpannan räcker, servera med salsa, crème fraîche och tortillaskal.
Ingredienser
Kryddig flank steak
- 1 paket Snellman Flank Steak av lantgris (300 g)
- 1 msk olja
- 1 påse fajitaskrydda
Färsk salsa
- 3-4 färsk tomat
- 1 gul paprika
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 mild chili
- 2 msk olivolja
- 1 msk saft av en lime
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1/2 dl färsk persilja eller koriander
Dessutom
- 1 paket tortillaskal
- 2 dl gräddfil eller crème fraîche
- isbergssallad
Instruktioner
Kryddig flank steak
Tag köttet i rumstemperatur 1/2 timme innan tillredning. Du kan om du vill avlägsna den tunna hinnan på köttet med en vass kökskniv.
Värm pannan och tillsätt en skvätt olja. Stek köttet i några minuter på en riktigt varm panna och ta sen ner temperaturen. Tjockleken på köttbiten kan variera, men kring 4-6 minuter per sida fungerar bra som tumregel.
Krydda med fajitaskrydda mot slutet av tillredningen, tillsätt en skvätt vatten i samma skede.
Svep in köttet i folie och låt dra i ytterligare 5-10 minuter.
Skär köttet i tunna strimlor mot fibrerna. Eventuell vätska som blivit över från köttet häller du som sås över skivorna. Toppa med salt om så önskas.
Färsk salsa
Skölj och hacka tomat, paprika och chili. Från tomaten kan du avlägsna den fuktiga mitten om du vill.
Hacka löken, vitlöken, persiljan och koriandern. Rör ihop alla ingredienser försiktigt i en skål.
Värm tortillaskalen i ugn eller mikro enligt anvisningarna.
Toppa ditt värmda skal med salladsblad, salsa, crème fraîche och tunna skivor av köttet. Avnjut omedelbart!
Tips
Om du är osäker på temperaturen kan du gott och väl använda en stekmätare. En lämplig innertemperatur är ca. 68 grader, och då skall du beakta även tiden i folie. Slutresultatet blir en 70-gradig läckerhet.