Flank steak snabbt på pannan
20min
4
Lantgrisens flank steak sitter i höftpartiet och är en relativt fettfattig men läcker detalj. Den gör sig smidigt på grillen passar perfekt som fyllning t.ex. i fajitas.
Receptet är framtaget av Satokausi.fi.
Ingredienser
Flank steak snabbt på pannan
- 600 g Snellman Flank steak av lantgris 2 st ca 300 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 olja för stekning
Instruktioner
- Tag köttet i rumstemperatur 30-60 minuter innan tillredning. Ytkrydda rejält med salt och peppar.
- Stek på varm panna i ca. 4-6 minuter per sida. Lyft köttet i folie och låt dra i ca. 10 minuter. Skär köttet till tunna skivor tvärs över fibrerna och servera t.ex. med potatis- och svampsalladen.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 130 g | |
|---|---|---|
| Energi | 606 kJ / 144 kcal | 787 kJ / 187 kcal |
| Fett | 5.8 g | 7.5 g |
| - varav mättat fett | 2.2 g | 2.8 g |
| Kolhydrat | 0.1 g | 0.1 g |
| - varav sockerarter | 0 g | 0 g |
| Protein | 23 g | 30 g |
| Fiber | 0 g | 0.1 g |
| Salt | 0.7 g | 0.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Lantgrisens flank steak sitter i höftpartiet och är en relativt fettfattig men läcker detalj. Den gör sig smidigt på grillen passar perfekt som fyllning t.ex. i fajitas.
Receptet är framtaget av Satokausi.fi.