Hoppa till innehållet
Flank steak snabbt på pannan

Flank steak snabbt på pannan

4

20min total tid

Lantgrisens flank steak sitter i höftpartiet och är en relativt fettfattig men läcker detalj. Den gör sig smidigt på grillen passar perfekt som fyllning t.ex. i fajitas. Receptet är framtaget av Satokausi.fi.

Ingredienser

Flank steak snabbt på pannan
  • 600 g Snellman Flank steak av lantgris 2 st ca 300 g
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 olja för stekning

Instruktioner

Tag köttet i rumstemperatur 30-60 minuter innan tillredning. Ytkrydda rejält med salt och peppar.
Stek på varm panna i ca. 4-6 minuter per sida. Lyft köttet i folie och låt dra i ca. 10 minuter. Skär köttet till tunna skivor tvärs över fibrerna och servera t.ex. med potatis- och svampsalladen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 130 g
Energi 606 kJ / 144 kcal 787 kJ / 187 kcal
Fett 5.8 g 7.5 g
- varav mättat fett 2.2 g 2.8 g
Kolhydrat 0.1 g 0.1 g
- varav sockerarter 0 g 0 g
Protein 23 g 30 g
Fiber 0 g 0.1 g
Salt 0.7 g 0.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan