Fyllda koreanska bovetecrêpes
1h 20min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéflarn av nöt spicy Korean 250 g
- 250 g rödkål
- 1 morötter
- 2 vårlöksstjälke
- 60 g färsk babyspenat
- 2 msk risvinäger
- 1 msk sesamolja
- 1 msk socker
- 2 tsk sesamfrön
- 0.3 tsk salt
- 2 msk majonnäs
Degen
- 1 ägg
- 2.5 dl lättmjölk
- 1 dl bovetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 msk smör
Instruktioner
Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt 2,5 dl mjölk, 1 dl bovetemjöl och 1/2 tsk salt. Rör ihop till en jämn smet. Låt smeten svälla i minst en timme.
Strimla rödkålen (250 g) tunt med kniv eller osthyvel.
Skala och riv moroten grovt. Hacka 2 salladslöken, men ställ lite åt sidan för garnering.
Blanda kål, morot, salladslök och 60 g spenat i en skål. Krydda med risvinäger (2 msk), sesamolja (1 msk), socker(1 msk), sesamfrön (2 tsk) och salt (1/4 tsk). Rör om och låt stå i kylskåpet och ta smak.
Hetta upp en stor stekpanna med en klick smör. Stek stora, tunna plättar av smeten (ca 1 dl smet per plätt). Rör om i smeten då och då, eftersom mjölet har en tendens att sjunka till botten av skålen.
Tillred flarnen i airfryer vid 180 grader i cirka 8 minuter. Rör ihop den medföljande såsen med flarnen när de är klara.
Crêpes-dags! Lägg en plätt underst på en tallrik och toppa med kålsallad och filéflarn. Avsluta med majonnäs och hackad salladslök du sparat.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 609 kJ / 146 kcal | 1522 kJ / 364 kcal |
Fett | 7.6 g | 19 g |
- varav mättat fett | 2.6 g | 6.6 g |
Kolhydrat | 12.1 g | 30.2 g |
- varav sockerarter | 5 g | 12.5 g |
Protein | 7 g | 17 g |
Fiber | 1.4 g | 3.6 g |
Salt | 1 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.