Fyllda paprikor
4
30min tillagningstid + 45min total tid
Medel
Ingredienser
Fyllda paprikor
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 dl riven ost
- 4 röd paprika
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 morötter
- 2 tomat
- 2 tsk oregano
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
- 200 g Färskost
- 1 dl ris
Instruktioner
Halvera alla paprikor och avlägsna alla frön. Sätt halvorna i en smord ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ca. 20 minuter i en 225-gradig ugn.
Under tiden tillreder du fyllningen. Finhacka löken. Skala och riv moroten. Gör kuber av tomaterna. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Bryn köttet i stekpannan med en skvätt olja. Häll i löken och fortsätt steka tills löken mjuknat. Lägg i den rivna moroten och stek ännu en stund.
Krydda blandningen med oregano, salt och svartpeppar. Häll i tomatpuré och vatten. Lägg ännu i tomaten och färskosten och rör blandningen jämn. Sist fyller du på med det kokta riset.
Tag paprikorna ur ugnen och fyll varje halva med fyllning. Strö riven ost över halvorna. Stek i ugn ännu i 15-20 minuter eller tills osten smält och fått en vacker färg.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 473 kJ / 113 kcal | 1892 kJ / 452 kcal |
Fett | 5.5 g | 22.1 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 12.7 g |
Kolhydrat | 7.4 g | 29.7 g |
- varav sockerarter | 3.5 g | 13.9 g |
Protein | 8 g | 31 g |
Fiber | 1.6 g | 6.3 g |
Salt | 0.4 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.