Fyllt ciabattabröd
3
40min total tid
Lätt
Ingredienser
Fyllt ciabattabröd
- 1 pkt Snellman Tunna skivor av nöt innerstek 300 g
- 50 g färsk papaja
- 50 g färsk ananas
- 1 finhackade röd chili
- 2 msk olja
- 0.75 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 100 g champinjoner, skivade
Sås
- 100 g smältost
- 2 msk chilikastiketta
- 1 msk HP kryddsås
- 1 msk tomatpuré
- 2 vitlökslyftor, krossade
- 2 tsk saft från en citron
Fyllning
- 0.5 krukor grön sallad
- 8 körsbärstomat
Till servering
- 1 ciabatta-leipää
- 2 msk olivolja
Instruktioner
Sprid ut nötsteksskivorna. Riv papaja och ananas och hacka chilin. Blanda och lägg på köttet. Rada nötskivorna på varandra och låt stå i 15-20 minuter. Blanda såsingredienserna i smältosten eller majonnäsen. Skölj salladsbladen och tomaterna, stycka tomaterna.
Stek köttet på båda sidorna i smör eller olja. Tillsätt salt och peppar. Vänd försiktigt nötsteksskivorna, eftersom köttet blir mörare då det steks. Stycka svampen och stek tills de fått en fin yta.
Dela ciabattabrödet och stek innersidan av brödet i olivolja. Sprid ut fyllningen på av brödet genom att först lägga på ett lager med sås, sedan ett lager med sallad, kött, tomat, svamp och slutligen resten av såsen. Lägg på brödlocket. Dela brödet i fyra delar och njut!
Tips
Du kan bra göra en fruktsallad av papaja- och ananasresterna.
Alternativt kan du göra en karamelliserad chiliananas: stek ananasbitar i smör, hackad röd chili och farinsocker. Servera varm tillsammans med glass.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 330 g | |
---|---|---|
Energi | 695 kJ / 167 kcal | 2294 kJ / 550 kcal |
Fett | 9.8 g | 32.3 g |
- varav mättat fett | 2.4 g | 7.9 g |
Kolhydrat | 9.3 g | 30.6 g |
- varav sockerarter | 3 g | 10 g |
Protein | 10 g | 32 g |
Fiber | 1.2 g | 3.8 g |
Salt | 0.8 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.