Fyllt ciabattabröd

Fyllt ciabattabröd

Köttmästarens ciabatta är en av de bästa varianterna av fyllt bröd. Här har vi använt Tunn innerstek av nöt, som är färdigt i tunna bitar, och går enkelt att använda till olika recept. Förutom innerstek ingår svamp, ost och färska grönsaker i detta recept. Denna fyllda ciabatta mättar även en större hunger och är utsökt från först biten till sista smulan!

3

Ingredienser

  • 1 pkt (ca 400 g) Snellman Skivad innerstek av nöt
  • 50 g färsk papaja
  • 50 g färsk ananas
  • 1 röd eller vit chili, styckad
  • 2 msk smör eller olja
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 100 g champinjoner, skivade
Sås
  • 100 g mjuk smältost eller majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk HP-sås
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 2 tsk saft pressat ur lime eller citron
Fyllning
  • 0.5 krukor grön sallad
  • 8 körsbärstomater
Servering
  • 1 ciabattabröd
  • 2 msk olivolja
Naudan sisäpaistiviipale

Fyllt ciabattabröd — Gör så här

  1. Sprid ut nötsteksskivorna. Riv papaja och ananas och hacka chilin. Blanda och lägg på köttet. Rada nötskivorna på varandra och låt stå i 15-20 minuter. Blanda såsingredienserna i smältosten eller majonnäsen. Skölj salladsbladen och tomaterna, stycka tomaterna.
  2. Stek köttet på båda sidorna i smör eller olja. Tillsätt salt och peppar. Vänd försiktigt nötsteksskivorna, eftersom köttet blir mörare då det steks. Stycka svampen och stek tills de fått en fin yta.
  3. Dela ciabattabrödet och stek innersidan av brödet i olivolja. Sprid ut fyllningen på av brödet genom att först lägga på ett lager med sås, sedan ett lager med sallad, kött, tomat, svamp och slutligen resten av såsen. Lägg på brödlocket. Dela brödet i fyra delar och njut!
  4. TIPS
  5. Du kan bra göra en fruktsallad av papaja- och ananasresterna.
  6. Alternativt kan du göra en karamelliserad chiliananas: stek ananasbitar i smör, hackad röd chili och farinsocker. Servera varm tillsammans med glass.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer