Siirry sisältöön
Lihamestarin ciabatta

Lihamestarin ciabatta

3

40min kokonaisaika

Helppo

Lihamestarin ciabatta on täytettyjen leipien ehdotonta aatelia. Tässä isompaankin nälkään sopivassa annoksessa ainutlaatuisen ohueksi viipaloitu Naudan ohuen ohut sisäpaisti saa seurakseen paistettuja sieniä, juustoista kastiketta ja tuoreita kasviksia. Ehdottoman herkullista ensipuraisusta viimeiseen muruseen!

Ainekset

Lihamestarin ciabatta
  • 1 kpl Snellman Naudan ohuet sisäpaistiviipaleet 300 g
  • 50 g tuoretta papaijaa
  • 50 g tuoretta ananasta
  • 1 kpl punaista chiliä silputtuna
  • 2 rkl öljyä
  • 0.75 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 100 g herkkusieniä viipaleina
Kastike
  • 100 g sulatejuustoa
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl HP maustekastiketta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 tl sitruunasta puristettua mehua
Täytteeksi
  • 0.5 kpl ruukkua vihreää salaattia
  • 8 kpl kirsikkatomaattia
Tarjoiluun
  • 1 kpl ciabatta-leipää
  • 2 rkl oliiviöljyä

Ohje

Levitä naudan sisäpaistiviipaleet työlaudalle. Raasta papaijalohko ja ananaspala ohueksi, silppua chili. Sekoita raasteet ja chilisilppu ja levitä ne pihvien päälle. Pinoa pihvit ja anna niiden maustua ja mureutua 15–20 minuuttia. Sekoita kastikkeen aineet pehmeään sulatejuustoon tai majoneesiin. Huuhdo ja linkoa salaatinlehdet, viipaloi huuhtaistut kirsikkatomaatit.

Lisää pannuun voita tai öljyä ja paista pihvit molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lihaviipaleet murentuvat hiukan paistettaessa, käännä varoen. Paista sieniviipaleisiin kaunis pinta.

Halkaise ciabatta-leipä ja paahda leikkauspinnat pannussa oliiviöljyssä.

Levitä täytteet pohjan päälle: ensin kerros kastiketta, sitten salaattia, lihaa, tomaatteja, sieniviipaleita ja vielä hiukan kastiketta. Pane kansipala paikoilleen. Paloittele leipä neljään osaan ja nauti.

Vinkkejä

Käytä loput papaijasta ja ananaksesta hedelmä- tai vihreään salaattiin. Tai tee karamellisoitua chiliananasta paistamalla ananaslohkot voissa, punaisessa chilisilpussa ja fariinisokerissa. Tarjoa lämpimänä jäätelön kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 330 g
Energia 695 kJ / 167 kcal 2294 kJ / 550 kcal
Rasva 9.8 g 32.3 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 7.9 g
Hiilihydraatit 9.3 g 30.6 g
- josta sokereita 3 g 10 g
Proteiini 10 g 32 g
Ravintokuitu 1.2 g 3.8 g
Suola 0.8 g 2.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Helppo ruoka Iltapala Lämpimät leivät Pihvit

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle