Lihamestarin ciabatta
3
40min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Lihamestarin ciabatta
- 1 kpl Snellman Naudan ohuet sisäpaistiviipaleet 300 g
- 50 g tuoretta papaijaa
- 50 g tuoretta ananasta
- 1 kpl punaista chiliä silputtuna
- 2 rkl öljyä
- 0.75 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 100 g herkkusieniä viipaleina
Kastike
- 100 g sulatejuustoa
- 2 rkl chilikastiketta
- 1 rkl HP maustekastiketta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 2 tl sitruunasta puristettua mehua
Täytteeksi
- 0.5 kpl ruukkua vihreää salaattia
- 8 kpl kirsikkatomaattia
Tarjoiluun
- 1 kpl ciabatta-leipää
- 2 rkl oliiviöljyä
Ohje
Levitä naudan sisäpaistiviipaleet työlaudalle. Raasta papaijalohko ja ananaspala ohueksi, silppua chili. Sekoita raasteet ja chilisilppu ja levitä ne pihvien päälle. Pinoa pihvit ja anna niiden maustua ja mureutua 15–20 minuuttia. Sekoita kastikkeen aineet pehmeään sulatejuustoon tai majoneesiin. Huuhdo ja linkoa salaatinlehdet, viipaloi huuhtaistut kirsikkatomaatit.
Lisää pannuun voita tai öljyä ja paista pihvit molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lihaviipaleet murentuvat hiukan paistettaessa, käännä varoen. Paista sieniviipaleisiin kaunis pinta.
Halkaise ciabatta-leipä ja paahda leikkauspinnat pannussa oliiviöljyssä.
Levitä täytteet pohjan päälle: ensin kerros kastiketta, sitten salaattia, lihaa, tomaatteja, sieniviipaleita ja vielä hiukan kastiketta. Pane kansipala paikoilleen. Paloittele leipä neljään osaan ja nauti.
Vinkkejä
Käytä loput papaijasta ja ananaksesta hedelmä- tai vihreään salaattiin. Tai tee karamellisoitua chiliananasta paistamalla ananaslohkot voissa, punaisessa chilisilpussa ja fariinisokerissa. Tarjoa lämpimänä jäätelön kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 330 g | |
---|---|---|
Energia | 695 kJ / 167 kcal | 2294 kJ / 550 kcal |
Rasva | 9.8 g | 32.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 7.9 g |
Hiilihydraatit | 9.3 g | 30.6 g |
- josta sokereita | 3 g | 10 g |
Proteiini | 10 g | 32 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 3.8 g |
Suola | 0.8 g | 2.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.