Lihamestarin ciabatta

Lihamestarin ciabatta

Lihamestarin ciabatta on täytettyjen leipien ehdotonta aatelia. Tässä isompaankin nälkään sopivassa annoksessa ainutlaatuisen ohueksi viipaloitu Naudan ohuen ohut sisäpaisti saa seurakseen paistettuja sieniä, juustoista kastiketta ja tuoreita kasviksia. Ehdottoman herkullista ensipuraisusta viimeiseen muruseen!

3

Ainekset

  • 1 pkt Naudan ohuen ohut sisäpaisti (n. 400 g)
  • 50 g tuoretta papaijaa
  • 50 g tuoretta ananasta
  • 1 punaista tai vihreää chiliä silputtuna
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 0.75 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 100 g herkkusieniä viipaleina
Kastike
  • 100 g pehmeää sulatejuustoa tai majoneesia
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl HP-kastiketta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 tl limestä tai sitruunasta puristettua mehua
Täytteeksi
  • 0.5 ruukkua vihreää salaattia
  • 8 kirsikkatomaattia
Tarjoiluun
  • 1 ciabatta-leipä
  • 2 rkl oliiviöljyä
Maatiaispossun ohuen ohut filee 1

Tee näin

  1. Levitä naudan sisäpaistiviipaleet työlaudalle. Raasta papaijalohko ja ananaspala ohueksi, silppua chili. Sekoita raasteet ja chilisilppu ja levitä ne pihvien päälle. Pinoa pihvit ja anna niiden maustua ja mureutua 15–20 minuuttia. Sekoita kastikkeen aineet pehmeään sulatejuustoon tai majoneesiin. Huuhdo ja linkoa salaatinlehdet, viipaloi huuhtaistut kirsikkatomaatit.
  2. Lisää pannuun voita tai öljyä ja paista pihvit molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lihaviipaleet murentuvat hiukan paistettaessa, käännä varoen. Paista sieniviipaleisiin kaunis pinta.
  3. Halkaise ciabatta-leipä ja paahda leikkauspinnat pannussa oliiviöljyssä.
  4. Levitä täytteet pohjan päälle: ensin kerros kastiketta, sitten salaattia, lihaa, tomaatteja, sieniviipaleita ja vielä hiukan kastiketta. Pane kansipala paikoilleen. Paloittele leipä neljään osaan ja nauti.
  5. VINKKI: Käytä loput papaijasta ja ananaksesta hedelmä- tai vihreään salaattiin. Tai tee karamellisoitua chiliananasta paistamalla ananaslohkot voissa, punaisessa chilisilpussa ja fariinisokerissa. Tarjoa lämpimänä jäätelön kera.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä