Hoppa till innehållet
Gazpacho – en kall soppa

Gazpacho – en kall soppa

20min

4

Lätt

Gazpacho fungerar perfekt med en somrig sallad eller till en god biff. Det speciella med gazpachon är att den serveras kall.

Ingredienser

Gazpacho – en kall soppa
  • 3 skivor ljust toastbröd (vete)
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 800 g tomatkross
  • 5 dl vatten
  • 1 Grönsaksbuljongtärning
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk citron saft
  • några droppar tabasco
  • 1 tsk några nypor salt
  • 1 svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka vattnet och sätt i grönsaksbuljongen. Sätt i brödskivorna och tomatkross.
  2. Skala gurkan och ta bort kärnorna, skär gurkan i bitar. Skär paprikan i bitar. Skala löken och vitlöken, skär i bitar.
  3. Sätt alla ingredienser i matberedaren och mixa till en slät soppa. Förvara kallt tills servering.
  4. Servera soppan kall, tillsammans med en somrig sallad och grillat kött.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 470 g
Energi 212 kJ / 51 kcal 998 kJ / 240 kcal
Fett 3.3 g 15.5 g
- varav mättat fett 0.5 g 2.3 g
Kolhydrat 3.9 g 18.3 g
- varav sockerarter 2.3 g 10.7 g
Protein 1 g 4 g
Fiber 1.3 g 6 g
Salt 0.7 g 3.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Gazpacho fungerar perfekt med en somrig sallad eller till en god biff. Det speciella med gazpachon är att den serveras kall.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan