Gazpacho – en kall soppa
4
20min total tid
Lätt
Gazpacho fungerar perfekt med en somrig sallad eller till en god biff. Det speciella med gazpachon är att den serveras kall.
Ingredienser
Gazpacho – en kall soppa
- 3 skivor ljust toastbröd (vete)
- 1 gurka
- 1 röd paprika
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 800 g tomatkross
- 5 dl vatten
- 1 Grönsaksbuljongtärning
- 4 msk olivolja
- 4 msk citron saft
- några droppar tabasco
- 1 tsk några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Koka vattnet och sätt i grönsaksbuljongen. Sätt i brödskivorna och tomatkross.
Skala gurkan och ta bort kärnorna, skär gurkan i bitar. Skär paprikan i bitar. Skala löken och vitlöken, skär i bitar.
Sätt alla ingredienser i matberedaren och mixa till en slät soppa. Förvara kallt tills servering.
Servera soppan kall, tillsammans med en somrig sallad och grillat kött.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 470 g | |
---|---|---|
Energi | 212 kJ / 51 kcal | 998 kJ / 240 kcal |
Fett | 3.3 g | 15.5 g |
- varav mättat fett | 0.5 g | 2.3 g |
Kolhydrat | 3.9 g | 18.3 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 10.7 g |
Protein | 1 g | 4 g |
Fiber | 1.3 g | 6 g |
Salt | 0.7 g | 3.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.