Hoppa till innehållet
Gazpacho – en kall soppa

Gazpacho – en kall soppa

4

20min total tid

Lätt

Gazpacho fungerar perfekt med en somrig sallad eller till en god biff. Det speciella med gazpachon är att den serveras kall.

Ingredienser

Gazpacho – en kall soppa
  • 3 skivor ljust toastbröd (vete)
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 800 g tomatkross
  • 5 dl vatten
  • 1 Grönsaksbuljongtärning
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk citron saft
  • några droppar tabasco
  • 1 tsk några nypor salt
  • 1 svartpeppar

Instruktioner

Koka vattnet och sätt i grönsaksbuljongen. Sätt i brödskivorna och tomatkross.
Skala gurkan och ta bort kärnorna, skär gurkan i bitar. Skär paprikan i bitar. Skala löken och vitlöken, skär i bitar.
Sätt alla ingredienser i matberedaren och mixa till en slät soppa. Förvara kallt tills servering.
Servera soppan kall, tillsammans med en somrig sallad och grillat kött.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 470 g
Energi 212 kJ / 51 kcal 998 kJ / 240 kcal
Fett 3.3 g 15.5 g
- varav mättat fett 0.5 g 2.3 g
Kolhydrat 3.9 g 18.3 g
- varav sockerarter 2.3 g 10.7 g
Protein 1 g 4 g
Fiber 1.3 g 6 g
Salt 0.7 g 3.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan