Gazpacho – kylmä keitto
Gazpacho toimii erinomaisesti kesäisen salaatin tai grillattujen pihvien kylkeen. Tämän keiton erikoisuus on se, että se kuuluu tarjoilla kylmänä. Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!
Ainekset
-
- 3 viipaletta vaaleata paahtoleipää
- 1 kurkku
- 1 iso punainen paprika
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 prk tomaattimurskaa
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl sitruunanmehua
- tabascoa jokunen tippa
- suolaa
- pippuria
Gazpacho – kylmä keitto — Ohje
-
- Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio.
- Laita leivät liemeen, lisää tomaattimurska.
- Kuori kurkku ja poista siemenet, paloittele. Paloittele paprika. Kuori ja paloittele sipulit.
- Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi keitoksi.
- Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.
- Tarjoile keitto kylmänä kesäisen salaatin ja grillattujen pihvien kera.