
Gazpacho – kylmä keitto
20min
4
Helppo
Ainekset
Gazpacho – kylmä keitto
- 3 kpl viipaletta vaaleaa paahtoleipää
- 1 kpl kurkkua
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 800 g tomaattimurskaa
- 5 dl vettä
- 1 kpl kasvisliemikuutiota
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl sitruunanmehua
- muutama tippa tabascoa
- 1 tl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
- Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio.
- Laita leivät liemeen, lisää tomaattimurska.
- Kuori kurkku ja poista siemenet, paloittele. Paloittele paprika. Kuori ja paloittele sipulit.
- Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi keitoksi.
- Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.
- Tarjoile keitto kylmänä kesäisen salaatin ja grillattujen pihvien kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 470 g | |
---|---|---|
Energia | 212 kJ / 51 kcal | 998 kJ / 240 kcal |
Rasva | 3.3 g | 15.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.5 g | 2.3 g |
Hiilihydraatit | 3.9 g | 18.3 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 10.7 g |
Proteiini | 1 g | 4 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 6 g |
Suola | 0.7 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.