Gazpacho – en kall soppa

Gazpacho – kylmä keitto

Gazpacho fungerar perfekt med en somrig sallad eller till en god biff. Det speciella med gazpachon är att den serveras kall.

Ingredienser

  • 3 skivor ljust formbröd
  • 1 st gurka
  • 1 st stor röd paprika
  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 burkar tomatkross
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk citronsaft
  • några droppar Tabasco
  • salt
  • peppar

Gazpacho – en kall soppa — Gör så här

  1. Koka vattnet och sätt i grönsaksbuljongen. Sätt i brödskivorna och tomatkross.
  2. Skala gurkan och ta bort kärnorna, skär gurkan i bitar. Skär paprikan i bitar. Skala löken och vitlöken, skär i bitar.
  3. Sätt alla ingredienser i matberedaren och mixa till en slät soppa. Förvara kallt tills servering.
  4. Servera soppan kall, tillsammans med en somrig sallad och grillat kött.

Rate

Dela

Kommentarer