Gazpacho – en kall soppa
Gazpacho fungerar perfekt med en somrig sallad eller till en god biff. Det speciella med gazpachon är att den serveras kall.
Ingredienser
-
- 3 skivor ljust formbröd
- 1 st gurka
- 1 st stor röd paprika
- 1 st lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 burkar tomatkross
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljong
- 4 msk olivolja
- 4 msk citronsaft
- några droppar Tabasco
- salt
- peppar
Gazpacho – en kall soppa — Gör så här
-
- Koka vattnet och sätt i grönsaksbuljongen. Sätt i brödskivorna och tomatkross.
- Skala gurkan och ta bort kärnorna, skär gurkan i bitar. Skär paprikan i bitar. Skala löken och vitlöken, skär i bitar.
- Sätt alla ingredienser i matberedaren och mixa till en slät soppa. Förvara kallt tills servering.
- Servera soppan kall, tillsammans med en somrig sallad och grillat kött.