Hoppa till innehållet
Granatäppelgris

Granatäppelgris

Tunn kasslerbiff av lantgris 500 g

4

30min total tid

Lätt

Här är ett bra alternativ om du vill testa något nytt och fräsch till grillningen! Kassler av Lantgris, alltså framryggen, är det perfekta köttet för grillning. Kassler blir saftigt och gott när det grillas tack vare insprängt fett som håller köttet saftigt. Granatäpple och lime ger en fräsch smak till de läckra kasslerbiffarna. Våra kasslerbiffar av Lantgris görs alltid på färskt, finländskt kött från våra familjegårdar.

Ingredienser

Granatäppelgris
Granatäppelsås
  • 1 granatäpple
  • 1 saft och skal av en lime
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk pepparrot på tub

Instruktioner

Ta fram biffarna i rumstemperatur en timme innan grillning.
Skär granatäpplet på halva och gröp ur stjärnorna, ta inte med det vita. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
Grilla biffarna och pensla på såsen när biffarna är färdiga. Till detta recept fungerar också Snellmans lövbiffar av Lantgris.
Tips! Granatäppelsåsen passar bra som marinering eller efterkryddning till alla Snellmans naturella biffar. Såsen passar också bra till olika sallader.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 125 g
Energi 1135 kJ / 272 kcal 1419 kJ / 341 kcal
Fett 17.6 g 22.1 g
- varav mättat fett 5.4 g 6.7 g
Kolhydrat 8.6 g 10.8 g
- varav sockerarter 2.1 g 2.6 g
Protein 19 g 23 g
Fiber 0 g 0 g
Salt 1.3 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan