Gratinerade nachos med köttfärs och bacon
4
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Gratinerade nachos med köttfärs och bacon
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 0.5 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk kummin
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 1 dl burk majs
- 2 dl tacosås
- 200 g majschips
- 100 g riven ost (t.ex. mozzarella, cheddar eller tex mex ost)
- 0.5 tsk olja
Instruktioner
Finhacka gurka, paprika och rödlök till dekoration.
Värm en stekpanna och bryn köttfärsen i neutral olja. Strimla bacon och tillsätt i pannan tillsammans med köttfärsen. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar.
Rör ner majs och tacosås. Låt såsen puttra några minuter på medelvärme. Smaka av.
Lägg ugnen på 200 C. Häll majschipsen i en ugnsform och gräv en grop bland chipsen för att göra plats för såsen.
Häll över såsen och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält och fått färg.
Låt svalna en stund innan du toppar med gurka, paprika och rödlök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 1123 kJ / 269 kcal | 2471 kJ / 591 kcal |
Fett | 14.9 g | 32.7 g |
- varav mättat fett | 5 g | 11.1 g |
Kolhydrat | 15.7 g | 34.6 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 2.5 g |
Protein | 17 g | 36 g |
Fiber | 0.9 g | 2 g |
Salt | 1.1 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.