Gratinerade nachos med köttfärs och bacon
Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g30min
4
Lätt
Ingredienser
Gratinerade nachos med köttfärs och bacon
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 0.5 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk kummin
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 1 dl burk majs
- 2 dl tacosås
- 200 g majschips
- 100 g riven ost (t.ex. mozzarella, cheddar eller tex mex ost)
- 0.5 tsk olja
Instruktioner
-
Finhacka gurka, paprika och rödlök till dekoration.
-
Värm en stekpanna och bryn köttfärsen i neutral olja. Strimla bacon och tillsätt i pannan tillsammans med köttfärsen. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar.
-
Rör ner majs och tacosås. Låt såsen puttra några minuter på medelvärme. Smaka av.
-
Lägg ugnen på 200 C. Häll majschipsen i en ugnsform och gräv en grop bland chipsen för att göra plats för såsen.
-
Häll över såsen och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält och fått färg.
-
Låt svalna en stund innan du toppar med gurka, paprika och rödlök.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 220 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1123 kJ / 269 kcal | 2471 kJ / 591 kcal |
| Fett | 14.9 g | 32.7 g |
| - varav mättat fett | 5 g | 11.1 g |
| Kolhydrat | 15.7 g | 34.6 g |
| - varav sockerarter | 1.1 g | 2.5 g |
| Protein | 17 g | 36 g |
| Fiber | 0.9 g | 2 g |
| Salt | 1.1 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
