Gratinerade nachos med köttfärs och bacon

Betygsatt 0 av 5
Gratinerade nachos med köttfärs och bacon

Ugnsgrillade nachos är ett lätt, snabbt och framförallt mycket gott snacks till t.ex. fredagsmyset. Till ugnsgrillade nachos är det bäst att välja malet kött med en lägre fetthalt för att undvika att det rinner fett vid stekningen, och för att nachosen ska hållas lagom knapriga i ugnen. Som topping till nachos har vi därför valt stekmalet kött och extramör bacon. Snellmans stekmalet kött tillverkas av finsk, gm-fri rostbiff, inner-, ytter- och hörnstek.

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g Riktigt malet kött
  • 0.5 ct Snellman extramör bacon
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskumin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl majs
  • 2 dl tacosås, medium
  • 1 påse majschips
  • 100 g pizzost
  • olja för stekning
Kunnon maatiaispossun jauheliha

Gör så här

  1. Finhacka gurka, paprika och rödlök till dekoration.
  2. Värm en stekpanna och bryn köttfärsen i neutral olja. Strimla bacon och tillsätt i pannan tillsammans med köttfärsen. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar.
  3. Rör ner majs och tacosås. Låt såsen puttra några minuter på medelvärme. Smaka av.
  4. Lägg ugnen på 200 C. Häll majschipsen i en ugnsform och gräv en grop bland chipsen för att göra plats för såsen.
  5. Häll över såsen och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält och fått färg.
  6. Låt svalna en stund innan du toppar med gurka, paprika och rödlök.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept