Gratinerade nachos med köttfärs och bacon

Gratinerade nachos med köttfärs och bacon

Ugnsgrillade nachos är ett lätt, snabbt och framförallt mycket gott snacks till t.ex. fredagsmyset. Till ugnsgrillade nachos är det bäst att välja malet kött med en lägre fetthalt för att undvika att det rinner fett vid stekningen, och för att nachosen ska hållas lagom knapriga i ugnen.

Som topping till nachos har vi därför valt stekmalet kött och Riktigt bacon. Snellmans stekmalet kött tillverkas av finsk, gm-fri rostbiff, inner-, ytter- och hörnstek.

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g Riktigt malet kött
  • 0.5 pkt Riktigt bacon (6 skivor)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskumin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl majs
  • 2 dl tacosås, medium
  • 1 påse majschips
  • 100 g pizzost
  • olja för stekning

Gratinerade nachos med köttfärs och bacon — Gör så här

  1. Finhacka gurka, paprika och rödlök till dekoration.
  2. Värm en stekpanna och bryn köttfärsen i neutral olja. Strimla bacon och tillsätt i pannan tillsammans med köttfärsen. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar.
  3. Rör ner majs och tacosås. Låt såsen puttra några minuter på medelvärme. Smaka av.
  4. Lägg ugnen på 200 C. Häll majschipsen i en ugnsform och gräv en grop bland chipsen för att göra plats för såsen.
  5. Häll över såsen och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält och fått färg.
  6. Låt svalna en stund innan du toppar med gurka, paprika och rödlök.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer