Grillade ribs med bacon-broccolisallad
4
1h tillagningstid + 1h total tid
Medel
Ingredienser
Ribs
- 1 pkt Snellman Grillkryddad spare ribs av lantgris ca 900 g
- 0.5 dl BBQ-sås
Sallad
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 rödlök
- 1 broccoli
- 1 dl russin
- 1 dl majonnäs
- 1 msk citron saft
- 1 tsk dijon- senap
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Ribs
Börja gärna med salladen (se nedan). Ta ut köttet i rumstemperatur en halv timme innan du börjar göra mat. Sätt köttet i en ugnsform med köttsidan nedåt. Grädda ungefär 2 timmar i 140 gradig ugn.
Ribsen är klara när köttet lossnar lätt från benen. Ge dina ribs en fin yta på grillen, vill du så penslar du i samma veva in köttet med lite BBQ-sås. Skär ner ribsen till portionsbitar.
Sallad
Hacka upp ditt bacon och knaperstek de. Ställ till sidan på en bit hushållspapper och låt svalna.
Skär små ringar av din röda lök och gör munsbitar av broccolin. Broccoliskaftet skär du också ner till små bitar.
Blanda ihop majonäs, saft och senap. Lägg slutligen alla ingredienser i en skål och rör om väl. Låt salladen dra i kylskåp en stund innan servering.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 370 g | |
---|---|---|
Energi | 887 kJ / 213 kcal | 3282 kJ / 788 kcal |
Fett | 13.6 g | 50.2 g |
- varav mättat fett | 4 g | 14.9 g |
Kolhydrat | 5.9 g | 21.9 g |
- varav sockerarter | 5.8 g | 21.3 g |
Protein | 15 g | 55 g |
Fiber | 1.7 g | 6.2 g |
Salt | 1.3 g | 4.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.