Grillfilé av lantgris med grillad vattemelon
40min
4
Lätt
Ingredienser
Grillad vattenmelon
- 1 liten vattenmelon
- 2 tsk chili & lime-kryddblandning
Lime-gräddfilssås
- 1 lime
- 3 vitlökslyftor
- 200 g gräddfil
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1.5 msk finhackad dill
Dessutom
- 3 msk olja
- färska örter
- 2 lime
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning.
Börja med att tillverka gräddfilssås. Lägg vitlöksklyftorna i ett litet folieknyte och häll i cirka 2 tsk olja. Låt knytet vila på grillen i 10 minuter eller tills vitlöken mjuknat. När klyftorna svalnat en aning klämmer du ut dem ur sitt skal och pressar dem.
Halvera limen, pensla in den skurna ytan med en liten mängd olja och grilla i cirka 5 minuter.
Blanda crème fraiche, saften från din grillade lime, salt, peppar och pressad vitlök samt finhackad dill.
Kör nu filén på medeltemperatur på grillen i 4–6 minuter per sida eller tills innertemperaturen nått 70 grader. Svep in köttet i folie och låt dra i 10 minuter. Skär köttet i skivor vid servering.
Under tiden köttet drar sig i folie, tillreder du vattenmelonen. Skiva den först, grilla sen skivorna några minuter per sida eller tills de börjar få lite färg. Krydda de grillade skivorna av vattenmelon med chili & lime-kryddblandning.
Toppa portionerna med färska örter och servera med limeklyftor.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 392 kJ / 94 kcal | 1566 kJ / 376 kcal |
Fett | 6.4 g | 25.6 g |
- varav mättat fett | 1.7 g | 7 g |
Kolhydrat | 1.5 g | 5.9 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 4.3 g |
Protein | 8 g | 30 g |
Fiber | 0.2 g | 0.9 g |
Salt | 0.6 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.