Grillspett med Iivari
4
20min tillagningstid + 50min total tid
Lätt
Ingredienser
Grillspett med Iivari
- 1 pkt Snellman Iivari slät grillkorv 400 g
- 3 olikfärgade paprikor
- 10 rosmarinkvistar
Kryddolja
- 1 dl olja
- 1 msk honung
- 1 msk senap
- 1 finhackade röd chili
- 1 msk hackade rosmarinblad
Instruktioner
Börja med kryddoljan, blanda ingredienserna i en stor skål med en visp.
Skiva korven och skär paprikorna i fyrkantiga bitar som du blandar med kryddoljan. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.
Riv bladen från rosmarinkvistarna, och lämna ett par centimeter av blad på toppen. Trä ingredienserna på rosmarinkvistarna och smaksätt med kryddolja. Grilla spetten.
Avnjut tillsammans med en fräsch sallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1198 kJ / 290 kcal | 2395 kJ / 579 kcal |
Fett | 25.9 g | 51.7 g |
- varav mättat fett | 5.8 g | 11.6 g |
Kolhydrat | 5.4 g | 10.8 g |
- varav sockerarter | 5.4 g | 10.8 g |
Protein | 8 g | 15 g |
Fiber | 1.6 g | 3.3 g |
Salt | 1.1 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.