Grillspett med Iivari
50min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Här hittar du ett delikat recept för grillspett med vår grillkorv Iivari. I detta recept används rosmarinkvistar istället för vanliga träpinnar och därmed hämtar detta recept med sig variation till den traditionella grillmaten!
        
                              Ingredienser
Grillspett med Iivari
- 1 pkt Snellman Iivari slät grillkorv 400 g
 - 3 olikfärgade paprikor
 - 10 rosmarinkvistar
 
Kryddolja
- 1 dl olja
 - 1 msk honung
 - 1 msk senap
 - 1 finhackade röd chili
 - 1 msk hackade rosmarinblad
 
Instruktioner
- Börja med kryddoljan, blanda ingredienserna i en stor skål med en visp.
 - Skiva korven och skär paprikorna i fyrkantiga bitar som du blandar med kryddoljan. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.
 - Riv bladen från rosmarinkvistarna, och lämna ett par centimeter av blad på toppen. Trä ingredienserna på rosmarinkvistarna och smaksätt med kryddolja. Grilla spetten.
 - Avnjut tillsammans med en fräsch sallad.
 
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 200 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1198 kJ / 290 kcal | 2395 kJ / 579 kcal | 
| Fett | 25.9 g | 51.7 g | 
| - varav mättat fett | 5.8 g | 11.6 g | 
| Kolhydrat | 5.4 g | 10.8 g | 
| - varav sockerarter | 5.4 g | 10.8 g | 
| Protein | 8 g | 15 g | 
| Fiber | 1.6 g | 3.3 g | 
| Salt | 1.1 g | 2.2 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Här hittar du ett delikat recept för grillspett med vår grillkorv Iivari. I detta recept används rosmarinkvistar istället för vanliga träpinnar och därmed hämtar detta recept med sig variation till den traditionella grillmaten!