Hoppa till innehållet
Grillspett med Iivari

Grillspett med Iivari

4

20min tillagningstid + 50min total tid

Lätt

Här hittar du ett delikat recept för grillspett med vår grillkorv Iivari. I detta recept används rosmarinkvistar istället för vanliga träpinnar och därmed hämtar detta recept med sig variation till den traditionella grillmaten!

Ingredienser

Grillspett med Iivari
  • 1 pkt Snellman Iivari slät grillkorv 400 g
  • 3 olikfärgade paprikor
  • 10 rosmarinkvistar
Kryddolja
  • 1 dl olja
  • 1 msk honung
  • 1 msk senap
  • 1 finhackade röd chili
  • 1 msk hackade rosmarinblad

Instruktioner

Börja med kryddoljan, blanda ingredienserna i en stor skål med en visp.
Skiva korven och skär paprikorna i fyrkantiga bitar som du blandar med kryddoljan. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.
Riv bladen från rosmarinkvistarna, och lämna ett par centimeter av blad på toppen. Trä ingredienserna på rosmarinkvistarna och smaksätt med kryddolja. Grilla spetten.
Avnjut tillsammans med en fräsch sallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 1198 kJ / 290 kcal 2395 kJ / 579 kcal
Fett 25.9 g 51.7 g
- varav mättat fett 5.8 g 11.6 g
Kolhydrat 5.4 g 10.8 g
- varav sockerarter 5.4 g 10.8 g
Protein 8 g 15 g
Fiber 1.6 g 3.3 g
Salt 1.1 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan