Grillspett med vitlöksmarinerat griskött, grönsaksgrillspett och gräddfilsås

Herra Snellmanin grillivartaat 1

Med grillspett och grönsaksgrillspett ordnar du en fest som passar alla. Oj, vad gott!

4 60 min

Ingredienser

  • 1 kg naturell griskött, tex innerfilé

Gör så här

  1. Grillspett med vitlöksmarinerat griskött:
  2. Blanda marinaden. Marinera köttet i ca 2 timmar. Blötlägg grillspett av trä 30 min i vatten och trä sedan upp köttbitarna på spetten. Grilla spetten tills de är helt genomstekta.
  3. Grönsaksgrillspett:
  4. Blanda marinaden. Blötlägg grillspett av trä 30 min i vatten . Skiva grönsakerna i lagom stora bitar. Potatis och lök kan användas hela eller som halvor. Trä bitarna på spetten och pensla dem sedan med marinaden. Låt spetten dra i sig marinaden i ca en halv timme och grilla dem sedan. Pensla gärna med marinad också under grillningen.
  5. Gräddfilssås:
  6. Blanda ihop alla ingredienser och låt såsen stå och dra en stund i kylskåpet.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept