Siirry sisältöön
Lihavartaat Herra Snellmanin tapaan

Lihavartaat Herra Snellmanin tapaan

Maatiaispossun sisäfilee n. 600 g

4

1t työaika | 1t kokonaisaika

Keskitaso

Grillatut lihavartaat tekevät kesän, varsinkin kun liha on valittu Herra Snellmanin laadukkaasta valikoimasta! Nämä possuvartaat valmistuvat nopeasti grillaamalla ja ovat herkullisen kesäisen makuisia. Kotimaisen maatiaispossun sisäfileestä tehdyt vartaat marinoidaan makeantulisella valkosipulimarinadilla, mikä pitää huolen siitä että ne kypsyvät maukkaiksi ja mureiksi. Valmista lihavartaiden kaveriksi vielä marinoidut kasvisvartaat ja raikas kermaviilikastike, ja täydellinen grilliateria on valmis! Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Lihavartaat
Valkosipulimarinadi lihalle
  • 1 dl öljyä
  • 1 kpl sitruunasta puristettua mehua
  • 6 kpl valkosipulinkynttä
  • 6 rkl sweet chili kastiketta
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
Kasvisvartaat
  • 1 kpl rasia kirsikkatomaatteja
  • 2 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl nippu sipuleita
  • 1 kpl kesäkurpitsaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 400 g varhaisperunoita
Kasvisten marinadi
  • 3 rkl balsamiviinietiikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 1 kpl ruukkua timjamia
Kermaviilikastike kasvis- ja lihavartaille
  • 4 dl kermaviiliä
  • 1 kpl sitruunasta puristettua mehua
  • 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
  • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl sinappia
  • 1 kpl ripaus mustapippuria

Ohje

Lihavartaat

Sekoita marinadin ainekset, leikkaa Maatiaispossun sisäfilee muutaman sentin paloiksi ja marinoi lihaa noin 2 tuntia.

Liota puisia varrastikkuja 0,5 tuntia vedessä ja kokoa vartaat.

Grillaa possuvartaat kypsiksi.

Kasvisvartaat:

Sekoita marinadin ainekset.

Liota puisia varrastikkuja 0,5 tuntia vedessä.

Paloittele kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Perunat ja sipulit voi käyttää kokonaisina tai puolikkaina.

Kokoa vartaat ja sivele ne marinadilla. Anna vartaiden marinoitua noin puoli tuntia ennen grillaamista. Vartaita voi vielä sivellä marinadilla grillauksen aikana.

Kermaviilikastike:

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja anna makujen tasoittua ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 750 g
Energia 405 kJ / 97 kcal 3039 kJ / 727 kcal
Rasva 4.7 g 35 g
- josta tyydyttynyttä 1.6 g 11.7 g
Hiilihydraatit 7.1 g 53 g
- josta sokereita 4.2 g 31.5 g
Proteiini 6 g 43 g
Ravintokuitu 1.5 g 11.5 g
Suola 0.5 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle