Lihavartaat Herra Snellmanin tapaan

Lihavartaat Herra Snellmanin tapaan

Grillatut lihavartaat tekevät kesän, varsinkin kun liha on valittu Herra Snellmanin laadukkaasta valikoimasta! Nämä possuvartaat valmistuvat nopeasti grillaamalla ja ovat herkullisen kesäisen makuisia. Kotimaisen maatiaispossun sisäfileestä tehdyt vartaat marinoidaan makeantulisella valkosipulimarinadilla, mikä pitää huolen siitä että ne kypsyvät maukkaiksi ja mureiksi.

Valmista lihavartaiden kaveriksi vielä marinoidut kasvisvartaat ja raikas kermaviilikastike, ja täydellinen grilliateria on valmis! Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

4 60 min

Ainekset

Lihavartaat
  • 900 g Maatiaispossun sisäfilettä
Valkosipulimarinadi lihalle
  • 2 dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 6 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 6 rkl sweet chili-kastiketta
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
Kasvisvartaat
  • 1 pkt kirsikkatomaatteja
  • 2 paprikaa
  • 1 nippu sipuleita
  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g herkkusieniä
  • 400 g varhaisperunoita
Marinadi kasviksille
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 nippu timjamia tai muita yrttejä
Kermaviilikastike kasvis- ja lihavartaille
  • 6 dl kermaviiliä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 dl basilikasilppua
  • 1 dl ruohosipulisilppua
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl sinappia
  • 1 ripaus mustapippuria

Lihavartaat Herra Snellmanin tapaan — Ohje

Lihavartaat
  1. Sekoita marinadin ainekset, leikkaa Maatiaispossun sisäfilee muutaman sentin paloiksi ja marinoi lihaa noin 2 tuntia.
  2. Liota puisia varrastikkuja 0,5 tuntia vedessä ja kokoa vartaat.
  3. Grillaa possuvartaat kypsiksi.
Kasvisvartaat:
  1. Sekoita marinadin ainekset.
  2. Liota puisia varrastikkuja 0,5 tuntia vedessä.
  3. Paloittele kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Perunat ja sipulit voi käyttää kokonaisina tai puolikkaina.
  4. Kokoa vartaat ja sivele ne marinadilla. Anna vartaiden marinoitua noin puoli tuntia ennen grillaamista. Vartaita voi vielä sivellä marinadilla grillauksen aikana.
Kermaviilikastike:
  1. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja anna makujen tasoittua ennen tarjoilua.

Vinkki!

Katso myös tämä Kunnon pekonilla kruunattu, suussa sulavan mehevien grillivartaiden resepti.

Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit