Grissida med morötter
4
Lätt
Ingredienser
Grissida med morötter
- 1 pkt Snellman Skivad sida av lantgris ca 350 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Karamelliserade morötter
- 12 morötter
- 1 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 2 msk mörk sirap
- 1 msk smör
Instruktioner
Lyft fram köttet i rumstemperatur en timme innan tillredning.
Tvätta morötterna väl, och skala dem ifall du vill. Lägg morötterna i en stekpanna, tillsätt salt och vatten tills de är nästan täckta. Koka i 2–4 minuter, koktiden beror på morötterna tjocklek. Häll av vattnet, och låt morötterna svalna 15 minuter.
Värm upp sirap och smör i en stekpanna, tillsätt morötterna och stek i ett par minuter.
Grilla eller stek grillsidsskivorna på båda sidorna och krydda. Servera tillsammans med morötterna och blåmögelostsås.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 190 g | |
---|---|---|
Energi | 853 kJ / 206 kcal | 1621 kJ / 391 kcal |
Fett | 15.9 g | 30.2 g |
- varav mättat fett | 5.6 g | 10.6 g |
Kolhydrat | 7.4 g | 14.1 g |
- varav sockerarter | 7 g | 13.3 g |
Protein | 7 g | 14 g |
Fiber | 1.4 g | 2.7 g |
Salt | 0.9 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.