Hoppa till innehållet
Grissida med morötter

Grissida med morötter

Skivad sida av lantgris ca 350 g

4

Lätt

Skivad sida av lantgris passar utmärkt till grillen, och ger skivorna en härligt krispig yta. De lagom söta karamelliserade morötterna balanserar köttet fint. Som namnet antyder görs Skivad sida av lantgris av vår alldeles egen lantgris, som föds upp på finländska familjegårdar.

Ingredienser

Grissida med morötter
Karamelliserade morötter
  • 12 morötter
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 msk smör

Instruktioner

Lyft fram köttet i rumstemperatur en timme innan tillredning.
Tvätta morötterna väl, och skala dem ifall du vill. Lägg morötterna i en stekpanna, tillsätt salt och vatten tills de är nästan täckta. Koka i 2–4 minuter, koktiden beror på morötterna tjocklek. Häll av vattnet, och låt morötterna svalna 15 minuter.
Värm upp sirap och smör i en stekpanna, tillsätt morötterna och stek i ett par minuter.
Grilla eller stek grillsidsskivorna på båda sidorna och krydda. Servera tillsammans med morötterna och blåmögelostsås.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 190 g
Energi 853 kJ / 206 kcal 1621 kJ / 391 kcal
Fett 15.9 g 30.2 g
- varav mättat fett 5.6 g 10.6 g
Kolhydrat 7.4 g 14.1 g
- varav sockerarter 7 g 13.3 g
Protein 7 g 14 g
Fiber 1.4 g 2.7 g
Salt 0.9 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan