
Gulash
Tärnat kött av lantgris 400 g2h 20min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Gulash är en mycket omtyckt gryta med söt, fruktig smak av paprika. Kasslerbitarna fullkomligt smälter i munnen efter kokningen. Servera gärna gulashen med en klick smetana!
Ingredienser
Gulash
- 1 pkt Snellman Tärnat kött av lantgris 400 g
- 1 lök
- 1 l vatten
- 6 potatis
- 2 buljongtärning
- 2 röd paprika
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
- Skär kasslersteken i tärningar. Skär löken i skivor. Hacka paprikorna i mindre bitar.
- Värm en tjockbottnad gryta och tillsätt smör. Låt köttbitarna brynas, tillsätt löken och låt den fräsa en minut. Häll på vatten och smula ner köttbuljongtärningarna. Rör ned paprikabitar, tomatpuré och kryddor. Låt alltsammans puttra under lock i ca 2 timmar.
- Skala under tiden potatisarna och skär dem i tärningar. Ta bort locket av grytan och rör ned potatis. Låt grytan koka utan lock i ytterligare 15 minuter, tills potatisen mjuknat. Smaka av grytan och red eventuellt av den med maizena (om du vill ha ett tjockare spad).
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 321 kJ / 77 kcal | 1445 kJ / 346 kcal |
Fett | 4.3 g | 19.5 g |
- varav mättat fett | 1.7 g | 7.6 g |
Kolhydrat | 4.4 g | 20 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 5.8 g |
Protein | 5 g | 22 g |
Fiber | 0.7 g | 3 g |
Salt | 0.7 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Gulash är en mycket omtyckt gryta med söt, fruktig smak av paprika. Kasslerbitarna fullkomligt smälter i munnen efter kokningen. Servera gärna gulashen med en klick smetana!