
Gulash
4
1h tillagningstid | 1h total tid
Lätt
Ingredienser
Gulash
- 1 pkt Snellman Kassler av lantgris ca 650 g
- 1 lök
- 1 l vatten
- 6 potatis
- 2 buljongtärning
- 2 röd paprika
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Skär kasslersteken i tärningar. Skär löken i skivor. Hacka paprikorna i mindre bitar.
Värm en tjockbottnad gryta och tillsätt smör. Låt köttbitarna brynas, tillsätt löken och låt den fräsa en minut. Häll på vatten och smula ner köttbuljongtärningarna. Rör ned paprikabitar, tomatpuré och kryddor. Låt alltsammans puttra under lock i 20 minuter.
Skala under tiden potatisarna och skär dem i tärningar. Ta bort locket av grytan och rör ned potatis. Låt grytan koka utan lock i ytterligare 15 minuter, tills potatisen mjuknat. Smaka av grytan och red eventuellt av den med maizena (om du vill ha ett tjockare spad).
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 441 kJ / 106 kcal | 1986 kJ / 476 kcal |
Fett | 6.4 g | 28.9 g |
- varav mättat fett | 2.4 g | 10.8 g |
Kolhydrat | 4.4 g | 20 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 5.8 g |
Protein | 7 g | 33 g |
Fiber | 0.7 g | 3 g |
Salt | 0.8 g | 3.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.