Gulash

Gulassi

Gulash är en mycket omtyckt gryta med söt, fruktig smak av paprika. Kasslerbitarna fullkomligt smälter i munnen efter kokningen. Servera gärna gulashen med en klick smetana!

4

Ingredienser

  • 800 g Kassler av lantgris
  • 1 lök
  • 1 l vatten
  • 6 potatisar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 röd paprika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskumin
  • 1 tsk paprikapulver
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Gulash — Gör så här

  1. Skär kasslersteken i tärningar. Skär löken i skivor. Hacka paprikorna i mindre bitar.
  2. Värm en tjockbottnad gryta och tillsätt smör. Låt köttbitarna brynas, tillsätt löken och låt den fräsa en minut. Häll på vatten och smula ner köttbuljongtärningarna. Rör ned paprikabitar, tomatpuré och kryddor. Låt alltsammans puttra under lock i 20 minuter.
  3. Skala under tiden potatisarna och skär dem i tärningar. Ta bort locket av grytan och rör ned potatis. Låt grytan koka utan lock i ytterligare 15 minuter, tills potatisen mjuknat. Smaka av grytan och red eventuellt av den med maizena (om du vill ha ett tjockare spad).
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer