Hoppa till innehållet
Gulash

Gulash

Tärnat kött av lantgris 400 g

2h 20min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

Gulash är en mycket omtyckt gryta med söt, fruktig smak av paprika. Kasslerbitarna fullkomligt smälter i munnen efter kokningen. Servera gärna gulashen med en klick smetana!

Ingredienser

Gulash
  • 1 pkt Snellman Tärnat kött av lantgris 400 g
  • 1 lök
  • 1 l vatten
  • 6 potatis
  • 2 buljongtärning
  • 2 röd paprika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Skär kasslersteken i tärningar. Skär löken i skivor. Hacka paprikorna i mindre bitar.
Värm en tjockbottnad gryta och tillsätt smör. Låt köttbitarna brynas, tillsätt löken och låt den fräsa en minut. Häll på vatten och smula ner köttbuljongtärningarna. Rör ned paprikabitar, tomatpuré och kryddor. Låt alltsammans puttra under lock i 20 minuter.
Skala under tiden potatisarna och skär dem i tärningar. Ta bort locket av grytan och rör ned potatis. Låt grytan koka utan lock i ytterligare 15 minuter, tills potatisen mjuknat. Smaka av grytan och red eventuellt av den med maizena (om du vill ha ett tjockare spad).

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 321 kJ / 77 kcal 1445 kJ / 346 kcal
Fett 4.3 g 19.5 g
- varav mättat fett 1.7 g 7.6 g
Kolhydrat 4.4 g 20 g
- varav sockerarter 1.3 g 5.8 g
Protein 5 g 22 g
Fiber 0.7 g 3 g
Salt 0.7 g 3.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan