Gulassi

Gulassi

Gulassi on erittäin suosittu pataruoka. Pitkään keitetyt lihapalat suorastaan sulavat suussa ja paprika tuo gulassiin sille tyypillisen makean hedelmäisen maun. Paras gulassi syntyy luonnollisesti maailman suomalaisimman possun lihasta, Snellmanin maatiaispossun kasslerista. Gm-vapaata ja kotimaisilla perhetiloilla kasvatettua. Valmiin annoksen kruunaa nokare smetanaa.

4

Ainekset

  • 800 g Maatiaispossun kassler
  • 1 sipuli
  • 1 l vettä
  • 6 perunaa
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
  • maissitärkkelystä suurustamiseen

Gulassi — Ohje

  1. Leikkaa maatiaispossun kassler kuutioiksi. Viipaloi sipuli ja leikkaa paprikat pieniksi paloiksi. Lämmitä paksupohjainen pata liedellä ja lisää voita. Ruskista lihapalat kauttaaltaan ja lisää sitten sipuli ja kuullota noin minuutin ajan. Lisää vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutiot. Sekoita joukkoon paloiteltu paprika, tomaattipyree ja mausteet.
  2. Anna kiehua kannen alla 20 minuuttia. Kuori sillä aikaa perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Lisättyäsi perunat anna gulassin kiehua ilman kantta vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Tarkista gulassin maku ja suurusta maissitärkkelyksellä, mikäli haluat gulassin, jossa on hieman paksumpi liemi.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä