Gulassi
2h 20min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
Gulassi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun palapaisti 400 g
- 1 kpl sipulia
- 1 l vettä
- 6 kpl perunaa
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 2 kpl punaista paprikaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl voita paistamiseen
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Viipaloi sipuli ja leikkaa paprikat pieniksi paloiksi.
Lämmitä paksupohjainen pata liedellä ja lisää voita. Ruskista lihapalat kauttaaltaan ja lisää sitten sipuli ja kuullota noin minuutin ajan.
Lisää vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutiot. Sekoita joukkoon paloiteltu paprika, tomaattipyree ja mausteet.
Anna kiehua kannen alla n. 2 tuntia. Kuori sillä aikaa perunat ja leikkaa ne lohkoiksi.
Lisättyäsi perunat anna gulassin kiehua ilman kantta vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarkista maku ja suurusta maissitärkkelyksellä, mikäli haluat gulassin, jossa on hieman paksumpi liemi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 321 kJ / 77 kcal | 1445 kJ / 346 kcal |
Rasva | 4.3 g | 19.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.7 g | 7.6 g |
Hiilihydraatit | 4.4 g | 20 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 5.8 g |
Proteiini | 5 g | 22 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 3 g |
Suola | 0.7 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.