
Gulassi
4
1t työaika | 1t kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Gulassi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kassler n 650 g
- 1 kpl sipulia
- 1 l vettä
- 6 kpl perunaa
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 2 kpl punaista paprikaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl voita paistamiseen
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Leikkaa maatiaispossun kassler kuutioiksi. Viipaloi sipuli ja leikkaa paprikat pieniksi paloiksi.
Lämmitä paksupohjainen pata liedellä ja lisää voita. Ruskista lihapalat kauttaaltaan ja lisää sitten sipuli ja kuullota noin minuutin ajan.
Lisää vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutiot. Sekoita joukkoon paloiteltu paprika, tomaattipyree ja mausteet.
Anna kiehua kannen alla 20 minuuttia. Kuori sillä aikaa perunat ja leikkaa ne lohkoiksi.
Lisättyäsi perunat anna gulassin kiehua ilman kantta vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarkista maku ja suurusta maissitärkkelyksellä, mikäli haluat gulassin, jossa on hieman paksumpi liemi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 441 kJ / 106 kcal | 1986 kJ / 476 kcal |
Rasva | 6.4 g | 28.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 10.8 g |
Hiilihydraatit | 4.4 g | 20 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 5.8 g |
Proteiini | 7 g | 33 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 3 g |
Suola | 0.8 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.