Hur man steker bacon
10min
3
Lätt
Ingredienser
Hur man steker bacon
Instruktioner
Stek i het panna utan fett.
Stek baconen i några minuter, vänd skivorna mellan varven.
Tips
När du steker bacon i panna blir det ganska mycket fett. Om du vill kan du ta bort överflödigt fett genom att låta baconskivorna rinna av på lite hushållspapper efter att du stekt dem.
Att steka bacon i vatten är också ett alternativ och en del tycker att det är det bästa sättet att få riktigt saftig bacon på. När baconen har fått färg i pannan tillsätter du lite vatten och steker på medelvärme tills vattnet avdunstat och baconen är klara.
Läs också hur du steker bacon i ugn.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 40 g | |
---|---|---|
Energi | 1787 kJ / 432 kcal | 715 kJ / 173 kcal |
Fett | 37.5 g | 15 g |
- varav mättat fett | 12.5 g | 5 g |
Kolhydrat | 1.4 g | 0.6 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 0.6 g |
Protein | 21 g | 9 g |
Fiber | 0 g | 0 g |
Salt | 3.4 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.