Hoppa till innehållet
Hur man steker bacon

Hur man steker bacon

Riktig bacon 150 g

10min

3

Lätt

Att steka bacon i panna är troligen det vanligaste sättet att tillaga härligt knapriga bacon på. Och det bästa av allt är att det är ytterst enkelt att steka bacon. Du behöver bara en bra stekpanna och snart sprider sig en underbar doft av stekt bacon i ditt kök.

Ingredienser

Hur man steker bacon

Instruktioner

Stek i het panna utan fett.
Stek baconen i några minuter, vänd skivorna mellan varven.

Tips

När du steker bacon i panna blir det ganska mycket fett. Om du vill kan du ta bort överflödigt fett genom att låta baconskivorna rinna av på lite hushållspapper efter att du stekt dem.

Att steka bacon i vatten är också ett alternativ och en del tycker att det är det bästa sättet att få riktigt saftig bacon på. När baconen har fått färg i pannan tillsätter du lite vatten och steker på medelvärme tills vattnet avdunstat och baconen är klara.

Läs också hur du steker bacon i ugn.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 40 g
Energi 1787 kJ / 432 kcal 715 kJ / 173 kcal
Fett 37.5 g 15 g
- varav mättat fett 12.5 g 5 g
Kolhydrat 1.4 g 0.6 g
- varav sockerarter 1.4 g 0.6 g
Protein 21 g 9 g
Fiber 0 g 0 g
Salt 3.4 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan