Siirry sisältöön
Pekonin paistaminen

Pekonin paistaminen

Kunnon pekoni 150 g

3

10min kokonaisaika

Helppo

Pekonin paistaminen pannulla on varmasti se perinteisin tapa valmistaa herkullisen rapeaa pekonia. Ja mikä parasta, pekonin paistaminen on myös vallan yksinkertaista. Tarvitset vain hyvän paistinpannun ja kohta keittiössä leijaileekin jo viettelevä paistuvan pekonin tuoksu.

Ainekset

Pekonin paistaminen

Ohje

Pekonin paistaminen rapeaksi onnistuu helpoiten kuumalla pannulla ilman rasvaa.

Paista pekoneita muutama minuutti ja käännä viipaleita välillä.

Vinkkejä

Pekonin paistaminen pannulla on usein melko rasvaista puuhaa. Voit halutessasi poistaa ylimääräisen rasvan viipaleista nostamalla ne paistamisen jälkeen hetkeksi lautaselle, jolle on aseteltu pari viipaletta talouspaperia.

Pekonin paistaminen vedessä on myös mahdollista ja toiset ovatkin sitä mieltä, että juuri näin pekoni paistuu kaikkein mehevimmäksi. Kun pekoni on saanut väriä kuumalla pannulla, lisää hieman vettä ja paista keskilämmöllä kunnes vesi on haihtunut ja pekonit ovat kypsiä.

Katso myös, miten valmistuu pekoni uunissa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 40 g
Energia 1787 kJ / 432 kcal 715 kJ / 173 kcal
Rasva 37.5 g 15 g
- josta tyydyttynyttä 12.5 g 5 g
Hiilihydraatit 1.4 g 0.6 g
- josta sokereita 1.4 g 0.6 g
Proteiini 21 g 9 g
Ravintokuitu 0 g 0 g
Suola 3 g 1.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle